Οι 4 βασικοί τρόποι για πιο «ποιοτική» στύση…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
στύση
Ο δρ David T. Derrer εξηγεί μέσα από το WebMD ορισμένα απλά βήματα που θα βοηθήσουν έναν άντρα να έχει μεγαλύτερης διάρκειας και καλύτερης ποιότητας στύση στο σεξ.

Η στυτική δυσλειτουργία (μειωμένη ή καθόλου στύση) αυξάνεται καθώς μπαίνει και στην πέμπτη δεκαετία (40 και άνω) και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους λόγους ανησυχίας για τους άντρες σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο.

Καθώς ο άντρας περνάει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του (30 και άνω) αρχίζει σταδιακά να παρατηρεί αλλαγές στην σεξουαλική του ικανότητα, κυρίως όσον αφορά την σεξουαλική επιθυμία, αλλά και την ποιότητα και διάρκεια της στύσης του κατά την σεξουαλική επαφή.

Σε γενικές γραμμές ό,τι είναι κακό για την καρδιά ενός άνδρα, είναι κακό και για την ικανότητά του να έχει δυνατή στύση στο σεξ.

Διατροφή

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά επεισόδια, λόγω της περιορισμένης ροής αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες, μπορούν επίσης να εμποδίσουν τη ροή του αίματος προς και προς το πέος. Η ροή του αίματος είναι απαραίτητη για την στύση του πέους. Οι δίαιτες που περιλαμβάνουν πολύ λίγα φρούτα και λαχανικά, μαζί με πολλά λιπαρά, τηγανητά και επεξεργασμένες τροφές, συμβάλλουν στην μείωση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι σχετικά σπάνια στους άνδρες που ακολουθούν μια παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιεινά λιπαρά (πχ ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο), ψάρια και κρασί (ειδικά κόκκινο).

Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να φέρει πολλά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2, που προκαλεί βλάβες στα νεύρα σε όλο το σώμα. Αν ο διαβήτης επηρεάζει τα νεύρα που τροφοδοτούν το πέος, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχετε και στυτική δυσλειτουργία.

Υπέρταση και υψηλή χοληστερίνη

Η χοληστερίνη και η υπέρταση βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταφέρουν το αίμα στο πέος. Αυτό οδηγεί με βεβαιότητα στυτική δυσλειτουργία. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας και της αρτηριακή σας πίεση. Επίσης, τα φάρμακα ρύθμισης της πίεσης του αίματος μπορεί να κάνουν πιο δύσκολο για εσάς να έχετε στύση. Αλλά οι γιατροί επισημαίνουν ότι πολλές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας για τις οποίες κρίνεται ως “ένοχη” κάποια φαρμακευτική αγωγή, οφείλονται στην πραγματικότητα από αρτηριακή βλάβη που προκύπτει από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ήπια ή ακόμα και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι κακή για την στυτική λειτουργία, αλλά η χρόνια υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη, νευρική βλάβη και άλλες παθήσεις που μπορεί να επηρεάσουν την φυσιολογική ισορροπία των επιπέδων των αρσενικών ορμονών, που με τη σειρά τους οδηγούν σε στυτική δυσλειτουργία.

Πηγή: http://www.webmd.com