Μάθετε αν είναι φυσιολογικός ο οργασμός σας!

  • Iatropedia
οργασμός
Οι γυναίκες περίμεναν εδώ και πολύ καιρό με αγωνία το γυναικείο βίαγκρα, ή το "μαγικό χάπι του οργασμού", όπως λέγεται, και όχι άδικα. Εν μέσω αυτής της προσμονής, ειδικοί ερευνητές κατέληξαν σε πολύτιμα συμπεράσματα για την γυναικεία σεξουαλική ικανοποίηση. Μάλιστα δεν διστάζουν να αποφανθούν πότε ο γυναικείος οργασμός είναι φυσιολογικός και πότε όχι.

Σύμφωνα με τις έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.), ο οργασμός είναι κάτι άγνωστο για το 10% των γυναικών, το 15% αναφέρει γενική δυσκολία στην επίτευξη οργασμού, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 50% των γυναικών που έχουν έρθει σε οργασμό δεν δηλώνει ικανοποιημένο ούτε από την ποιότητα του οργασμού, αλλά ούτε και από τη συχνότητά του.

Μέση διάρκεια 13 – 51 δευτερόλεπτα:

Έρευνα που δημοσίευσε η Αμερικανική Εταιρεία Νευροεπιστήμης έδειξε ότι η μέση διάρκεια οργαμσού στις γυναίκες μπορεί να φτάσει τα 51 δευτερόλεπτα. Ωστόσο ο χρόνος αυτός μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο όταν οι γυναίκες κάνουν τις γνωστές σε όλους ασκήσεις Κέγκελ.

Πρέπει πάντα;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης ουρολογικών Παθήσεων σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση της γυναίκας έχει και η ίδια, π.χ. πόσο χαλαρή και ξεκούραστη είναι, πόσο γνωρίζει τι της αρέσει και πόσο άνετα νιώθει να το δείξει στο σύντροφό της, αν κάνει σεξουαλικές σκέψεις κ.ά..

Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, επηρεάζει την ατομική του ευχαρίστηση, καθώς και του ή της συντρόφου του. Ωστόσο πολλές φορές η επίμονη προσπάθεια επίτευξης οργασμού και η επικέντρωση σε αυτόν μπορεί να μειώσει την ευχαρίστηση και των δύο συντρόφων, ακόμη και να καταστρέψει τη σεξουαλική σχέση.

Τι ρόλο παίζει ο εγκέφαλος;

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί η γυναικεία σεξουαλικότητα συνδέεται άμεσα με τον εγκέφαλο. Για αυτό έχει βρεθεί ότι ένα ερέθισμα π.χ. ένα βλέμμα, μια μυρωδιά, ένα συναίσθημα μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική επιθυμία, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση συγκεκριμένων σημείων του εγκεφάλου και την έκκριση ορμονών (ντοπαμίνης, ωκυτοκίνης και τεστοστερόνης), που συνδέονται άμεσα με την ερωτική επιθυμία και τη διέγερση.

Μύθος οι διάφοροι τύποι;

Ο διαχωρισμός του γυναικείου οργασμού σε κολπικό και κλειτοριδικό είναι αποδεκτός στους επιστημονικούς κύκλους εδώ και δεκαετίες. Παρόλα αυτά μια νέα έρευναπου δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Anatomyέρχεται να καταρρίψει τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ούτε κολπικός ούτε κλειτοριδικός οργασμός αλλά ούτε και το περίφημο σημείο G!

Συμβουλές… βελτίωσης!

  • Φρένο στο αλκοόλ: Μπορεί το αλκοόλ να μειώνει τις όποιες αναστολές αλλά είναι δυνατόν να μπλοκάρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και έτσι να καθυστερήσει τη διέγερση.
  • Κάντε γυμναστική: Η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στον οργασμό γιατί μπορεί να απομακρύνει γρήγορα την ένταση και την πίεση από το σώμα.