Κορωνοϊός και στο Tinder: Δείτε τι ειδοποίηση έβγαλε στους χρήστες που ψάχνουν… ραντεβουδάκι

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Παρ’ εκτός και αν ήσασταν σε κάποια σπηλιά εδώ και μήνες, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι ειδήσεις για τον κορωνοϊό, οι ενημερώσεις και ο πανικός έχει καταλάβει τον πλανήτη και -σχεδόν αναπόφευκτα- τον παγκόσμιο ιστό, που λέμε internet.

Τώρα ο κορονοϊός «χτύπησε» και τις εφαρμογές και πλατφόρμες… γνωριμιών, με την πιο διάσημη από αυτές, το Tinder, να εμφανίζει ένα μήνυμα σαν προειδοποίηση στους χρήστες ακόμα και εν μέσω πανδημίας ψάχνονται για… ραντεβού.

«Η ευημερία σας είναι η #1 προτεραιότητά μας», αναφέρει το μήνυμα, σύμφωνα με screenshots που άρχισαν να κυκλοφορούν τις προηγούμενες μέρες. «Αν και θέλουμε να συνεχίζετε να διασκεδάζεστε, το να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον κορννοϊό είναι πιο σημαντικό», λέει στη συνέχεια το μήνυμα, προτού αναφερθεί μια σειρά από συμβουλές πρόληψης, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, η χρήση απολυμαντικών χεριών, η αποφυγή επαφής με το πρόσωπο και η αποφυγή ομαδικών… συγκεντρώσεων.

κορωνοϊός

Έρωτας στα χρόνια… του κορωνοϊού

Οι αντιδράσεις του κοινού σε αυτή την φαινομενικά καλοπροαίρετη, αν κάπως τυχαία κίνηση του Tinder, στο όνομα της δημόσιας υγείας, ήταν μάλλον ανάμικτες. Αν και μερικοί χρήστες επικρότησαν το Tinder για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, άλλοι δυσανασχέτησαν που ο κορωνοϊός έπρεπε να γίνει θέμα ακόμα και σε τέτοιες εφαρμογές.

Ναι, αυτοί οι άνθρωποι που ακόμα και μπροστά στην πανδημία σκέφτονται (;) μόνο την καλοπέρασή τους, ζουν ανάμεσά μας…

Φυσικά, η συμβουλή υγείας του Tinder δεν σηματοδοτεί την πρώτη… εμφάνιση του κορωνοϊού στην πλατφόρμα γνωριμιών. Αυτό έγινε για πρώτη φορά στο Tinder την περασμένη εβδομάδα, όταν οι χρήστες άρχισαν να δημιουργούν «προφίλ κορωνοϊού» για να κερδίσουν μερικά παραπάνω «like» και οργάνωναν και «πάρτι κορωνοϊού» για κατ’ ιδίαν γνωριμίες!

Πώς το είχε πει ο Αϊνστάιν για το σύμπαν και την ανθρώπινη βλακεία;

Πηγή: https://www.insidehook.com