Η απιστία οφείλεται στα γονίδια –και στα λεφτά!

  • Iatropedia
Πιθανόν κάποιος που είναι άπιστος στον ερωτικό του σύντροφο να μην φταίει όσο νομίζουμε. Φταίνε… τα γονίδια, λένε τώρα οι επιστήμονες που ερεύνησαν το θέμα. Και όταν δεν φταίνε τα γονίδια, φταίνε τα λεφτά, συμπληρώνουν.

Και το εξηγούν: Το 63% των ανδρών και το 40% των γυναικών που δεν μπορούν να μείνουν πιστοί στην ή στον σύντροφό τους, έχουν μία μετάλλαξη στα γονίδιά τους. Και το υπόλοιπο ποσοστό των άπιστων έχει ψυχολογικούς λόγους οι οποίοι συνδέονται άμεσα και μόνο με το χρήμα!

Η ομάδα του καθηγητή Δρ. Brendan P. Zietisch του University of Queensland στην Αυστραλία, έκανε μία μεγάλη μελέτη στην Φινλανδία με 7.378 διδύμους, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 ως 49 ετών και διαπίστωσε ότι στο θέμα της απιστίας τα ομοζυγωτικά δίδυμα είχαν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Βρήκε επίσης ότι το γονίδιο που έχει σχέση με την ορμόνη βασοπρεσίνη στους άπιστους παρουσίαζε μια μετάλλαξη.

Από την πλευρά της, η Δρ. Christin Munsch του Πανεπιστημίου Cornell έκανε την δική της έρευνα σχετικά με την απιστία και το χρήμα και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα. Πρώτον, η γυναίκα που εξαρτάται οικονομικά από τον άνδρα δεν είναι άπιστη, ενώ μεγάλα ποσοστά απιστίας παρατηρήθηκαν στους άνδρες που εξαρτώνται οικονομικά από τις γυναίκες τους. Δεύτερον, οι άνδρες που έχουν πολλά χρήματα τείνουν περισσότερο στην απιστία από τους άλλους. Τρίτον, τα ζευγάρια που κανένας από τους δύο δεν τείνει προς την απιστία είναι αυτά που η γυναίκα και ο άνδρας είναι οικονομικά ισότιμοι.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν