Γιατροί αφαίρεσαν ηλεκτρικό καλώδιο 20 εκατοστών από το πέος 17χρονου

  • Ρούλα Τσουλέα
καλώδιο
Ο νεαρός πάσχει από παραφιλία. Χρησιμοποιούσε το καλώδιο για να έχει πιο έντονους οργασμούς.

Ένας έφηβος από τη Σρι Λάνκα χρειάσθηκε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί από το πέος του ένα καλώδιο, το οποίο χρησιμοποιούσε για να έχει πιο έντονους οργασμούς.

Ο 17χρονος είχε τη συνήθεια να τοποθετεί το καλώδιο στην ουρήθρα του εν όσω αυνανιζόταν. Κάποια στιγμή, όμως, το ώθησε πολύ βαθιά, με συνέπεια να φτάσει έως την ουροδόχο κύστη απ’ όπου δεν μπορούσε να το αφαιρέσει.

Το επακόλουθο ήταν να αναπτύξει έντονους πόνους στην κοιλιά και δυσκολίες στην ούρηση. Είχε επίσης έντονους πόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της ούρησης.

Μετά από εννέα ημέρες πόνων, απευθύνθηκε στο Εθνικό Νοσοκομείο της Σρι Λάνκα. Όταν είπε στους γιατρούς ότι ο ίδιος είχε εισαγάγει το καλώδιο καθώς αυνανιζόταν, εκείνοι τον παρέπεμψαν για αξιολόγηση σε ειδικό στην ψυχική υγεία.

Η διάγνωση

Η περίπτωση του νεαρού δημοσιεύεται στην ψυχιατρική επιθεώρηση Psychiatry Research Case Reports. Όπως εξηγούν οι γιατροί του, ο 17χρονος διαγνώσθηκε με μία σεξουαλική διαταραχή (παραφιλία) που αποκαλείται πολυεμβολοκοιλομανία.

Οι πάσχοντες από αυτήν κατ’ επανάληψιν εισάγουν στη διάρκεια του αυνανισμού ξένα αντικείμενα σε φυσικές οπές του σώματός τους (π.χ. πρωκτό, ουρήθρα, κόλπο) για να έχουν οργασμό.

καλώδιο

Το καλώδιο όπως απεικονίστηκε στην κυστεοσκόπηση

Ο 17χρονος ενημέρωσε τους γιατρούς ότι χρησιμοποιούσε το καλώδιο για αυτοερωτικούς σκοπούς την τελευταία διετία. Τους είπε ακόμα πως είχε υποστεί και παλαιότερα ένα επεισόδιο απόφραξης της ουρήθρας του από αυτό. Ωστόσο στο πρώτο περιστατικό είχε κατορθώσει τελικά να το αφαιρέσει μόνος του.

Ανέφερε επίσης ότι αυνανιζόταν κατ’ αυτόν τον τρόπο πολύ συχνά (ακόμα και τρεις φορές την ημέρα) βλέποντας πορνογραφικό υλικό στο κινητό του. Παραδέχθηκε ότι ήθελε να διακόψει τη συνήθεια, αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφερνε, αλλά αύξανε τη συχνότητά της.

Ο νεαρός είπε ακόμα πως έμαθε για την τεχνική αυτή από ένα app που κατέβασε στο κινητό του για τη σεξουαλική διέγερση.

Τι θεραπεία χρειάσθηκε

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν είχε άλλα συμπτώματα ψυχικής νόσου, ούτε άλλες παραφιλίες. Δεν έκανε επίσης χρήση ουσιών, ούτε έπασχε από σοβαρά νοσήματα. Ήταν επίσης μέτριος μαθητής στο σχολείο, ενώ συμμετείχε σε όλες τις βασικές δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. Είχε επίσης οριακά φυσιολογικό δείκτη νοημοσύνης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου τον υπέβαλλαν σε κυστεοσκόπηση υπό γενική αναισθησία για να αφαιρέσουν το καλώδιο, το οποίο είχε αρχίσει να ενσωματώνεται στο τοίχωμα της ουρήθρας. Η επέμβαση κύλησε ομαλά, χωρίς μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Οι ειδικοί στην ψυχική υγεία τον υπέβαλλαν επίσης σε γνωστική συμπεριφορική θεραπεία και σε φαρμακευτική αγωγή για την παραφιλία του. Έκανε επίσης και μαθήματα σεξουαλικής αγωγής. Ωστόσο δεν είναι γνωστή η έκβασή του, διότι δεν ξαναπήγε στο νοσοκομείο για επανέλεγχο.

Κεντρική φωτογραφία: iStock / ένθετη φωτογραφία: Psychiatry Research Case Reports