Γιατί πρέπει να κάνετε σεξο-αποχή τη Μ.Εβδομάδα!

  • Iatropedia
Σχεδόν κάθε θρησκεία περιλαμβάνει περιόδους νηστείας κατά την διάρκεια της οποίας οι πιστοί είναι εγκρατείς, απέχουν από τις σωματικές απολαύσεις και αποφεύγουν τους πειρασμούς. Στο χριστιανισμό 40 ημέρες πριν το Πάσχα ξεκινά η περίοδος νηστείας. Μπορεί το διάστημα αυτό, να μην είναι πολλοί οι άνθρωποι που νηστεύουν αλλά την μεγάλη εβδομάδα ο αριθμός των πιστών που το αποφασίσουν αυξάνεται, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία επιβάλλει την αποχή απ΄το το σεξ όχι μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και σε όλες τις ημέρες νηστείας μέχρι την ημέρα του Πάσχα. Επίσης η αποχή από το σεξ ισχύει κατά την 15νθήμερη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου (πριν από την Κοίμηση της Θεοτόκου), κατά την 40ήμερη νηστεία των Χριστουγέννων (από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου), καθώς και όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές του χρόνου.

Παράλληλα το σεξ δεν επιτρέπεται τις παραμονές όπου οι πιστοί προσέρχονταισ την Εκκλησία για να εξομολογηθούν, όπως και τις Κυριακές πριν τη Θεία Κοινωνία.

«7 εβδομάδες χωρίς»

Το 1983 η Ευαγγελική Εκκλησία ξεκίνησε μια καμπάνια για συμμετοχή στη νηστεία με τον τίτλο «7 εβδομάδες χωρίς». Έκτοτε σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σχεδόν τρία εκατομμύρια Γερμανοί νηστεύουν συστηματικά μέχρι το Πάσχα.

Η νηστεία δεν περιλαμβάνει μόνο αποχή από συγκεκριμένα φαγητά, αλλά ακόμα και από την τηλεόραση, το σεξ και γενικότερα από πολλές απολαύσεις, όπως το αλκοόλ και τον καπνό. «Να σκεφθείς μόνος σου» είναι το κεντρικό σύνθημα που συνοδεύει αυτές τις 46 ημέρες νηστείας μέχρι το Πάσχα.

Πέρα όμως από ένα κίνητρο για να σκεφθεί κανείς, γενικότερα στόχος όπως λέει ο Γερμανός ευαγγελικός ιερωμένος Αρντ Μπρούμερ είναι να παρουσιαστεί εκ νέου και ο Ιησούς. Όπως ισχυρίζεται, υπάρχει η πεποίθηση πως ο Ιησούς ήταν κάποιος που έδειχνε τους άλλους με το δάχτυλο. «Αντίθετα όμως ήταν κάποιος ο οποίος καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τους αμαρτωλούς και αυτό πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν το γνωρίζουν»

Όπως άλλωστε πολύ σοφά είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος «Η εγκράτεια βάζει ξύλα στη φωτιά, τρόφιμα στην αποθήκη, αλεύρι στ' αμπάρι, λεφτά στο πορτοφόλι, υπόληψη στη χώρα, χαρά στο σπίτι, ρούχα στα παιδιά, δύναμη στο κορμί, ορθή κρίση στο νου, και σωφροσύνη σ' ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα.»

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν