Γιατί οι άνδρες ποθούν τις γυναίκες με στενή μέση;

  • Iatropedia
Όταν ο άνδρας διαλέγει σύντροφο σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση παίζει πρωταρχικό ρόλο. Οι ερευνητές όμως δεν έμειναν σε αυτό και θέλησαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να εξακριβώσουν γιατί οι γυναίκες με καμπύλη και στενή μέση ελκύουν σεξουαλικά τους άνδρες.

Όπως προέκυψε από τις μελέτες οι άνδρες θεωρούν ιδανική αναλογία τις διαστάσεις που κυμαίνονται γύρω στο 0,7 καθώς εκλαμβάνονται ως «απόδειξη» γονιμότητας.

Ο Barnaby Dixson, ένας ανθρωπολόγος από τη Νέα Ζηλανδία παρουσίασε σε μία ομάδα εθελοντών φωτογραφίες όπου είχαν αλλοιωθεί το μπούστο, τα οπίσθια και οι γοφοί μίας γυναίκας και τους ζήτησαν να τις βαθμολογήσουν αναφορικά με το πόσο γοητευτικές τους φαίνονταν. Υπέρυθρες κάμερες παρακολουθούσαν το βλέμμα τους καθώς τις κοιτούσαν. Αν και οι περισσότεροι κοιτούσαν κυρίως το ντεκολτέ, η μέση και οι γοφοί δεν περνούσαν ποτέ απαρατήρητα.

Παλαιότερη έρευνα των πανεπιστημίων του Πίτσμπουργκ και της Καλιφόρνια όπου είχαν πάρει μέρος 16000 γυναίκες είχε δείξει ότι οι γυναίκες με καμπύλες ήταν πιο έξυπνες. Όσο πιο μεγάλη ήταν η διαφορά ανάμεσα στο μέγεθος της μέσης τους και των γοφών τους (στενή μέση, φαρδιά περιφέρεια) τόσο πιο ψηλά σκορ είχαν στα τεστ νοημοσύνης, το ίδιο και τα παιδιά τους, που είχαν καλύτερα σκορ σε τεστ γνώσεων από ότι άλλα παιδιά που δεν είχαν «παχουλές» μαμάδες.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Louisville στις Η.Π.Α. έδειξαν ότι τα πλούσια ή αλλιώς σαρκώδη χείλη είναι μαγνήτης για τους άνδρες.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι γυναίκες που κερδίζουν τον θαυμασμό των ανδρών -είτε πρόκειται για πρωταγωνίστριες της μεγάλης οθόνης είτε για ηρωίδες κόμικ- έχουν αισθησιακά χείλη.

Μαγνήτης η ηλικία των 25 χρονών

Έρευνα που έγινε από την Ακαδημία Abo στο Turku της Φιλανδίας και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Evolutionary and Human Behavior κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες σε όλη τους τη ζωή προτιμούν σεξουαλικούς συντρόφους που είναι νεότερες, και μάλιστα γύρω στα 25.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει μια λογική εξήγηση για αυτό. Είναι στη φύση οι άντρες να διαλέγουν τις γυναίκες αυτής της ηλικίας επειδή είναι η πιο γόνιμη. Από την άλλη οι γυναίκες είναι πιο εκλεκτικές και γιαυτό διαλέγουν συντρόφους ηλικίας ανάλογης με τη δική τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως να ''ρίξετε'' τη χοληστερίνη!

Παγκόσμια ανησυχία για τη γρίπη των πτηνών! Δείτε όλα τα συμπτώματα

Εμμηνόπαυση: Γιατί έρχεται πιο νωρίς;

Μήπως πονάτε σε όλο σας το σώμα χωρίς λόγο;