Για πόσους λόγους μια γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ; Ούτε για έναν ούτε για 2…

  • Iatropedia
Εάν νομίζετε ότι μια γυναίκα κάνει έρωτα μαζί σας επειδή σας αγαπάει, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Εντάξει δεν λέμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά... ξανασκεφτείτε το.Και για να σταματήσουμε τους χαριεντισμούς και την πλάκα, σας λέμε ότι το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Αγγλία και κάνει θραύση, με τον τίτλο “γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ”, αναφέρει 237 λόγους, αλλά όχι την αγάπη. Ίσως να είναι ο 238ος λόγος, τι να πούμε...

Συγγραφείς του βιβλίου είναι 2 κλινικοί ψυχολόγοι, οι οποίοι πριν το γράψουν, έκαναν έρευνα σε περισσότερες από 1000 γυναίκες. Η ερώτηση τους ήταν για ποιο λόγο κάνετε έρωτα με κάποιον άνδρα;

Οι απαντήσεις είναι αποκαλυπτικές. “γιατί το απολαμβάνουμε”, “γιατί μας αρέσει”, γιατί έτσι εκτονωνόμαστε”, “γιατί έχει λεφτά”, “γιατί είναι το αφεντικό μου και θα πάρω αύξηση”, γιατί γιατί γιατί, ότι μπορείτε να φανταστείτε. Οι ψυχολόγοι ομαδοποίησαν τις απαντήσεις και έβγαλαν 237 λόγους που οι γυναίκες κάνουν σεξ. Ο λόγος “γιατί τον αγαπάω” δεν ήταν πουθενά.

«Ποτέ δεν περιμέναμε τέτοια διασπορά στις απαντήσεις», δηλώνουν οι συγγραφείς. «Ακούγαμε απαντήσεις που ξεκινούσαν από αγνό αλτρουϊσμό και τελείωναν στο απόλυτο κακό. Τι εννοούμε κακό; Να κάνεις σεξ για να μεταδόσεις αφροδισιακά νοσήματα».

«Οι άνθρωποι πίστευαν ότι η απάντηση στο ερώτημα ήταν προφανής: να περνάμε καλά, να νιώσουμε ηδονή. Κανείς όμως δεν είχε μιλήσει πραγματικά για τους λόγους που οδηγούν τις γυναίκες στο κρεβάτι: εκδίκηση στον πρώην σύντροφο, ναρκωτικά, αυτοπεποίθηση, ανασφάλεια, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες», συμπληρώνουν.

«Πρέπει να σπάσουμε τη στερεοτυπική εικόνα που θέλει τις γυναίκες να κάνουν σεξ λόγω έρωτα και τους άντρες απλά για απόλαυση. Η απάντηση είναι απλή: οργασμός, οργασμός, οργασμός»

Οι δύο ψυχολόγοι τονίζουν πως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες στο να κάνουν σέξ, όπως ιατρικοί αφού φαίνεται πως πολλές γυναίκες κάνουν σεξ για να ξεπεράσουν τις ημικρανίες, αφού οι ενδορφίνες που εκλύονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δρουν ως… παυσίπονα!

Άλλες γυναίκες πάλι χρησιμοποιούν το σεξ για να απορρίψουν τον σύντροφό τους ή για να νιώσουν ελκυστικές ενώ άλλες απλά γιατί θέλουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο και θέλουν να τουμπάρουν τον άντρα τους. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συνδέουν την ψυχική δομή και σύσταση της κάθε γυναίκας στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το σεξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα ένιωθε ένας άνδρας εάν είχε περίοδο, σαν γυναίκα; ΒΙΝΤΕΟ

Πως εκρήγνυται ο γυναικείος εγκέφαλος κατά τον οργασμό. ΒΙΝΤΕΟ

Ποια πράξη ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα ύψη;

Γεννιέσαι ή γίνεσαι; Το αγόρι που εξαναγκάστηκε να μεγαλώσει ως κορίτσι….

Λίγο χιούμορ στη ζωή μας: 15 ανέκδοτα με γιατρούς

Το “αλλήθωρο” ματάκι στα παιδάκια και πότε να ανησυχούν οι γονείς;