Φάρμακο τύπου “Βιάγκρα” σε ρινικό σπρέι για “ευτυχισμένες” γυναίκες

  • Iatropedia
Ξεχάστε τα χρωματιστά χαπάκια. Ξεχάστε τις όποιες παρενέργειες είχαν παρουσιαστεί κατά καιρούς σε κάποιους που για να κάνουν σεξ, έπρεπε να τα βλέπουν όλα μπλε. Ξεχάστε επίσης τις διάφορες παρενέργειες που είχε το “γαλάζιο χάπι” και μετά την λήψη του, ο “πύραυλος παρέμενε στον αέρα” για πολλές ώρες, δημιουργώντας μια επώδυνη κατάσταση. Ξεχάστε τα όλα και ενδεχομένως και τη στυτική δυσλειτουργία. Μια ορμόνη που υπάρχει ήδη στον οργανισμό μπορεί να βελτιώσει θεαματικά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών, δρώντας σαν Βιάγκρα.

Η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη “ορμόνη της στοργής”, η οποία, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται στα μαιευτήρια για να επιταχυνθεί ο τοκετός, φαίνεται πως μπορεί να έχει και μία ακόμα, μάλλον απρόσμενη, χρήση. Βελτιώνει δραστικά τη σεξουαλική λειτουργία. Οι επιστήμονες μάλιστα τονίζουν ότι θα μπορεί να κυκλοφορεί και σε σπρέι για τη μύτη. Δηλαδή κάποιος με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, θα μπορεί να εισπνέει από τη μύτη την ουσία και μετά να μεταμορφώνεται σε… ταύρο.

Αυτό τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια οι οποίοι έκαναν με επιτυχία δοκιμές πάνω στην ορμόνη ωκυτονίνη. Διαπίστωσαν το πως αυτή μπορεί να αυξήσει τις σεξουαλικές επιδόσεις του άνδρα και να καταπολεμήσει τη στυτική δυσλειτουργία.

Η ωκυτονίνη ονομάζεται αλλιώς και η “ορμόνη της στοργής”. Είναι η ορμόνη που ωθεί τους ανθρώπους να αγκαλιάζονται και να δείχνουν στοργή μεταξύ τους. Στους άνδρες έχει και σεξουαλική επίδραση η οποία διαρκεί μάλιστα αρκετό χρόνο.

Τα πειράματα έγιναν σε παντρεμένους άνδρες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι παντρεμένοι που έπαιρναν την ωκυτοκίνη μέσω του ρινικού σπρέι 2 φορές την ημέρα, γίνονταν όχι μόνο πιο ζεστοί με τους φίλους και συναδέλφους τους, αλλά επίσης σημείωναν αισθητή βελτίωση στο σεξουαλικό πεδίο. Οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι η λίμπιντο των ανδρών από εξασθενημένη γινόταν πάλι ισχυρή, ενώ η διέγερσή τους από δύσκολη γινόταν ξανά εύκολη. Τη βελτίωση μπορούσε να επιβεβαιώσει και η σύζυγος, που ανέφερε ότι η συζυγική σεξουαλική ζωή γινόταν πλέον «πολύ ικανοποιητική».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ωκυτοκίνη όχι μόνο μπορεί να δράσει ως Βιάγκρα, αλλά δεν περιορίζεται στη σεξουαλικότητα, καθώς επηρεάζει με χημικό τρόπο τον εγκέφαλο, ώστε να βελτιώνει γενικότερα τις διαπροσωπικές σχέσεις, αν και ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμα απολύτως ξεκάθαρος. Η ορμόνη πιστεύεται ότι αλληλεπιδρά με το σύστημα της ντοπαμίνης, που ρυθμίζει τη λειτουργία του «κέντρου ανταμοιβής και ευχαρίστησης» στον εγκέφαλο.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι Αμερικάνοι ιατροί από την Καλιφόρνια, είναι γεγονός ότι αρκετοί ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία δεν ανταποκρίνονται θετικά σε φάρμακα όπως το Βιάγκρα. Η νέα μελέτη δείχνει πως υπάρχει δικαιολογημένη βάση για αισιοδοξία ότι αυτό είναι εφικτό. Αν οι κλινικές δοκιμές αποδειχτούν όντως επιτυχείς, “ένα τέτοιο νέο φάρμακο θα μπορούσε να αποδειχτεί μεγάλη επιτυχία”, είπαν.

Η σημαντική επιρροή της ωκυτοκίνης στον οργανισμό έγινε για πρώτη φορά σαφώς αντιληπτή το 1979, όταν παρθένα θηλυκά ποντίκια, στους εγκεφάλους των οποίων εγχύθηκε η ορμόνη, άρχισαν να επιδεικνύουν μητρική συμπεριφορά. Από τότε, εκατοντάδες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί ρίχνοντας ολοένα περισσότερο φως στο ρόλο της ορμόνης τόσο κατά τα πρώτα στάδια μιας ρομαντικής ή σεξουαλικής σχέσης, όσο και κατά την ανάπτυξη του πρωταρχικού δεσμού μητέρας – παιδιού αμέσως μετά τη γέννα.

Η εν λόγω ορμόνη παράγεται κυρίως στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και ως τώρα έχει μελετηθεί κυρίως όσον αφορά την επίδρασή της στις γυναίκες. Η ωκυτοκίνη εκλύεται στη διάρκεια του πρώτου σταδίου του τοκετού, ώστε να διευκολυνθούν η διαστολή του τραχήλου της μήτρας και οι συσπάσεις της τελευταίας. Επίσης, η συγκεκριμένη ορμόνη «πυροδοτεί» την παραγωγή γάλακτος στο μητρικό στήθος.

Πιο πρόσφατα, έχει αποκαλυφθεί ότι η ωκυτοκίνη έχει ευρύτερη επίδραση στη συμπεριφορά, μεταξύ άλλων τονώνοντας το αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και των δεσμών συνεργασίας μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τη στυτική δυσλειτουργία στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

τι έπαιρναν οι Σουλτάνοι για να ανταπεξέλθουν στις ορέξεις του χαρεμιού τους

είναι ο αυνανισμός σεξουαλική πράξη;

γιατί οι άνδρες χάνουν το ενδιαφέρον ;

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν