Εσείς ξέρετε ποιοι είναι οι κίνδυνοι του σεξ;

  • Iatropedia
Το να κυλά ήρεμα η σεξουαλική ζωή χωρίς απρόοπτα σίγουρα το εύχονται οι περισσότεροι. Όμως ουδέν καλό αμιγές κακού.... Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σεξ ναι μεν είναι ευεργετικό για την σωματική όσο και την ψυχική υγεία αλλά παραμονεύουν κίνδυνοι. Και για του λόγου του αληθές έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ. Δείτε ποιοι είναι οι έξι πιθανοί κίνδυνοι του σεξ

Τα ανδρικά προσόντα σπάνε

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έχουν καταγραφεί διεθνώς 1.331 τέτοιες περιπτώσεις αρχής γενομένης από το 1935.

Συνήθως η πάθηση αυτή συμβαίνει σε άνδρες ηλικίας 20 με 50 χρόνων, κυρίως μεταξύ των 20 και 30 χρόνων.

«Η χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να γίνει άμεσα, τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα, για να μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες μετατραυματικής στυτικής δυσλειτουργίας» επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ.Θάνος Παλλαντζάς, ο οποίος επισημαίνει ότι η κατάσταση αυτή συμβαίνει: ''Kατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.( Τα περισσότερα σε ποσοστό δηλαδή περίπου το 80%) αλλά και κατά την διάρκεια αυνανισμού''.

Κολπικός τραυματισμός

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους θα βιώσουν έναν κολπικό τραυματισμό.

Η αιτία για την εμφάνιση αυτού του προβλήματος είναι η κολπική ξηρότητα . Για το λόγο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Ουρολογικών Παθήθεων ΙΜΟΠ) συνιστούν:

Χρήση λιπαντικών με βάση το νερό για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ξηρότητας.

Δώστε έμφαση στα προκαταρκτικά . Η συμμετοχή σε ερωτικά παιχνίδια πριν τη σεξουαλική επαφή μπορεί να εμποδίσει τους τραυματισμούς.

Ουρολοιμώξεις

Το σεξ αποτελεί την νούμερο ένα αιτία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοιμώξεις) στις γυναίκες. Κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων τα βακτήρια από την περιοχή των γεννητικών οργάνων μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα, την ουροδόχο κύστη ή τα νεφρά μιας γυναίκας και να προκαλέσουν λοιμώξεις του ουροποιητικού με συμπτώματα όπως συχνή και επώδυνη ούρηση, οσφυαλγία και κοιλιακό άλγος.

Για να τις αποφύγετε καλό θα είναι να:

Πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά το σεξ

Πίνετε πολλά υγρά

Σεξουαλικός πονοκέφαλος

Οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από τη σεξουαλική δραστηριότητα, συνήθως δεν είναι λόγος ανησυχίας, όμως μερικές φορές μπορεί να σημαίνουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως χαμηλή αρτηριακή πίεση, όγκο στον εγκέφαλο ή αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Η κατάσταση αυτή συμβαίνει σε άνδρες και γυναίκες συνήθως πριν ή κατά τη διάρκεια του οργασμού ή αμέσως μετά το σεξ.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν είναι η πρώτη φορά που βιώνετε αυτό το είδος πονοκεφάλου ή αν συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως η δυσκαμψία του αυχένα, ο εμετός, η σύγχυση ή κάποια προβλήματα συντονισμού.

Έμφραγμα

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έντονη σεξουαλική επαφή τριπλασιάζει σχεδόν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε όσους δεν γυμνάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν τα κοριτσάκια γίνονται μητέρες!

Νέα μέθοδο ''χτυπά'' την κήλη!

Γιατί τρέμουν τα χέρια μου χωρίς λόγο;

Σεξ και εγκυμοσύνη! Τα ''ναι'' και τα ''όχι''