Εσείς γιατί κάνετε σεξ;

  • Iatropedia
Ούτε για έναν ούτε για δύο αλλά για 237 διαφορετικούς λόγους κάνουμε σεξ. Η μεγαλύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ποτέ με μοναδικό ερώτημα ''εσείς για ποιο λόγο κάνετε σεξ'' έφερε τα πάνω κάτω αφού οι απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα εξέπληξαν τους επιστήμονες. Ηαγάπη και η έλξη ήταν το κοινό σημείο αναφοράς για την πλειοψηφία αλλά δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που απάντησαν ότι ήθελαν να χαλαρώσουν, να εκδικηθούν τον/την πρώην, να τους φύγει ο πονοκέφαλος, να βρεθούν πιο κοντά στο Θεό ή απλά για να ζεσταθούν.

Συγκεκριμένα ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας που πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη έρευνα που έγινε τα τελευταία χρόνια σε 2.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 17 έως 52 ετών με μοναδικό ερώτημα ''γιατί κάνετε σεξ'' έδειξεότι οι άνδρες περιπλέκονται σε στενές επαφές τρίτου τύπου για σωματικούς, οργανικούς και πρακτικούς λόγους ενώ οι γυναίκες καθοδηγούνται περισσότερο από το συναίσθημα.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, οι οποίες δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Αrchives of Sexual Βehavior», είναι πιο σύνηθες για μια γυναίκα να απαντήσει «γιατί συνειδητοποίησα πως ήμουν ερωτευμένη», όπως είναι πιο σύνηθες για έναν άνδρα να απαντήσει «γιατί ήθελα να αυξήσω τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων μου».

Οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι τα κίνητρα για σεξ δεν διαφέρουν πολύ από τα αντίστοιχα των περισσότερων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, αφού η πλειονότητά τους έχει να κάνει κυρίως με την έλξη, την ηδονή, τη στοργή, τον έρωτα, την υπερβολή, το συναισθηματικό δέσιμο, τη διέγερση, την επιθυμία να ευχαριστείς, την περιπέτεια και την ωφελιμότητα.

πιπεράτες απαντήσεις

Πάντως δεν έλειψαν και οι πιπεράτες απαντήσεις αφού πολλοί δεν δίστασαν να ομολογήσουν πως χρησιμοποιούν το σεξ αντί για γυμναστική.

Ένα ποσοστό των γυναικών που άγγιζε το 25% ισχυρίστηκε πως κάνουν σεξ γιατί θέλουν να μικροδείχνουν. ..Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους οι ερωτικές επαφές τρίτου τύπου σβήνουν τις ρυτίδες.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι ισχυρισμοί κάποιων άλλων οι οποίοι ανάφεραν ότι μετά τις ερωτικές περιπτύξεις κοιμούνται καλύτερα ενώ το σώμα και το μυαλό τους χαλαρώνει.