Έρευνα: Δεν υπάρχουν sraight γυναίκες. Τελεία.

  • Iatropedia
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι γυναίκες είναι είτε αμφιφυλόφιλες (bisexual), είτε ομοφυλόφιλες (lesbians), αλλά όχι αποκλειστικά ετεροφυλόφιλες (straight)! Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Έσεξ στην Μ. Βρετανία και έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.

Η έρευνα έδειξε ότι αν και οι λεσβίες έλκονται σαφώς πιο πολύ από την γυναικεία μορφή, οι περισσότερες γυναίκες που λένε ότι είναι straight στην πραγματικότητα διαπιστώθηκε ότι ερεθίζονται το ίδιο σεξουαλικά κάθε φορά που παρακολουθούσαν ερωτικού περιεχομένου βίντεο, τόσο με γυμνούς άνδρες σε ετεροφυλόφιλη σεξουαλική σκηνή, όσο και γυμνές γυναίκες σε ομοφυλόφιλη ή αμφιφυλόφιλη σεξουαλική σκηνή.

Στην μελέτη, με επικεφαλής τον δρ Gerulf Rieger από το Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Essex, συμμετείχαν 345 γυναίκες των οποίων η… ανταπόκριση όταν παρακολουθούσαν ερωτικού περιεχομένου βίντεο αναλύθηκε με επιστημονικό τρόπο.

Τα αποτελέσματα, τα οποία βασίστηκαν σε στοιχεία όπως το αν οι κόρες των ματιών τους διαστέλλονταν ως απόκριση στη σεξουαλική διέγερση, έδειξαν ότι το 82% των γυναικών διεγείρεται σεξουαλικά και από τα δύο φύλα.

Επίσης, από τις γυναίκες που αυτοπροσδιορίζονταν ως αποκλειστικά ετεροφυλόφιλες, το 74% είχε “έντονη” σεξουαλική διέγερση παρακολουθώντας βίντεο τόσο με ελκυστικούς άνδρες, όσο και με ελκυστικές γυναίκες.

Αυτή η πρατήρηση ήρθε σε ευθεία αντίθεση με τις λεσβίες, οι οποίες έδειξαν πολύ ισχυρότερη σεξουαλική απόκριση στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι λεσβίες ήταν εκείνες που είχαν τις πλησιέστερες αντιδράσεις με εκείνες των ανδρών, ως προς το ότι οι άνδρες τείνουν να εκδηλώνουν πολύ πιο σαφείς και διακριτές αντιδράσεις απέναντι στο αγαπημένο τους φύλο, ανεξάρτητα από το αν και οι εκείνοι με τη σειρά τους είναι ετεροφυλόφιλοι ή όχι.

Ο δρ Rieger, δήλωσε σχετικά: Παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες αυτοπροσδιορίζονται ως straight, η έρευνά μας δείχνει καθαρά ότι, όταν πρόκειται για το τι τις “ανάβει” σεξουαλικά, τότε είναι είτε αμφιφυλόφιλες, είτε ομοφυλόφιλες, αλλά ποτέ straight.

Ο δρ Rieger είπε επίσης ότι η μελέτη του έδειξε ότι οι λεσβίες που μπορεί να ντύνονται με πιο αρρενωπό τρόπο δεν επιδεικνύουν απαραίτητα και αντίστοιχα πιο αρρενωπή συμπεριφορά.

“Παρά το γεγονός ότι ορισμένες λεσβίες είναι πιο αρρενωπές στη σεξουαλική τους διέγερση και άλλες είναι πιο αρρενωπές στην συμπεριφορά τους, δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ταυτόχρονα (…) Αυτό μας δείχνει ότι το πώς παρουσιάζονται οι γυναίκες στις δημόσιες εμφανίσεις τους, δεν σημαίνει ότι μπορεί να μας δώσει σίγουρη ένδειξη για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και τον ρόλο τους στη σχέση τους”.

http://www.telegraph.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνα του σώματος: Πώς μας επηρεάζει στο σεξ

Δεν πάει ο νους σας σε αυτά τα 15 περίεργα πράγματα για το σεξ…