Επτά παράξενα αφροδισιακά που…ξεσηκώνουν ερωτικά!

  • Iatropedia
Από την αρχαιότητα ήταν γνωστές οι αφροδισιακές ιδιότητες ορισμένων φαγητών και βοτάνων. Άνδρες και γυναίκες επιδίδονταν στο κυνήγι όσων υπόσχονταν ανεβασμένη λίμπιντο και αποδόσεων στο σεξ. Εκτός όμως από τα ευρέως διαδεδομένα αφροδισιακά όπως τα θαλασσινά ή τα καρύδια με το μέλι που ανεβάζουν τη λίμπιντο στο κόκκινο οι επιστήμονες βρήκαν και κάποια πολύ παράξενα αφροδισιακά που ξεσηκώνουν ερωτικά άνδρες και γυναίκες.

Η αύξηση μισθού περνάει από το κρεβάτι

Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Manpower και αφορούσε σε περισσότερα από 6.000 άτομα κατέδειξε ότι ακόμη και μια διαφορά της τάξεως του 5% στο εισόδημα συνδέεται με τη μεγαλύτερη συχνότητα στο σεξ.

Ανεβάστε την αδρεναλίνη

Έρευνα που δημοσιεύεται στο Archives of Sexual Behavior έδειξε ότι ένα ρομαντικό δείπνο δεν είναι τόσο αισθησιακό όσο μια συναρπαστική εξόρμηση. Και αυτό γιατί η ενεργοποίηση του κεντρικού νευρικού συστήματος και οι ανεβασμένοι καρδιακοί παλμοί ταυτίζονται με τον ενθουσιασμό αλλά και με την ερωτική διέγερση.

Φάτε αβοκάντο

Το αβοκάντο δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο στην κατηγορία των υπερ-τροφών μόνο για τα θρεπτικά του συστατικά αλλά και για τις αφροδισιακές του ιδιότητες.

Διεγείρει η μυρωδιά του σώματος

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Neuroscience έδειξε ότι η φυσική μυρωδιά του ανδρικού σώματος είναι πιο ελκυστική και ερωτική για τη γυναίκα από κάθε άλλο τεχνητό άρωμα.

Το διάβασμα

Το διάβασμα απελευθερώνει τη φαντασία κι έτσι συμβάλλει στην απελευθέρωση χημικών ουσιών όπως η ντοπαμίνη και η τεστοστερόνη – που η συμβολή τους είναι καθοριστική στην ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλική διέγερση.

Αλλάζετε τακτικά σεντόνια

Καθόλου τυχαία δεν είναι η παροιμία ότι «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» αφού σύμφωνα με Βρετανική έρευνα, τα καθαρά σεντόνια βρίσκονται αρκετά ψηλά στη λίστα με τα παράδοξα αφροδισιακά. Αξιοσημείωτο είναι ότι το σώμα μας απελευθερώνει στο κρεβάτι περίπου 1,5 εκατομμύριο νεκρά κύτταρα την ώρα, μαζί με έλαια και βακτήρια.

Επομένως τα καθαρά σεντόνια δίνουν στον εγκέφαλο ένα «σήμα» χαλάρωσης που μας κάνει ταυτόχρονα πιο ανοιχτούς απέναντι στο σεξ.

Μυρίστε κανέλα

Ερευνητές από το Σικάγο υποστηρίζουν ότι η κανέλα πυροδοτεί μια πρωτόγονη σεξουαλική αντίδραση στον ανδρικό εγκέφαλο!