Ελληνοκινεζική «συμμαχία» με επίκεντρο την Ανδρολογία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τριμελή αντιπροσωπεία από την Κίνα υποδέχθηκε πριν από λίγες μέρες η διοίκηση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο συνεργασίας που εγκαινιάστηκε πρόσφατα με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, με το κεντρικό κρατικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chao Yang και με την μεγάλη ιδιωτική κλινική Baodao Healthcare.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των διμερών επαφών του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με την κλινική Baodao Healthcare του Πεκίνου, ήρθαν στην Αθήνα ο Yang WenXiu, Πρόεδρος της κλινικής Baodao Healthcare, η Wu TingTing, Εκτελεστική Διευθύντρια της κλινικής Baodao Healthcare και ο Dr Liu WuJiang, Διευθυντής Ανδρολογικού Τμήματος της κλινικής Baodao Healthcare.

«Οι Κινέζοι προσκεκλημένοι μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, να παρακολουθήσουν από κοντά διαγνωστικές και συμβουλευτικές διαδικασίες, αλλά και να παραστούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, που πραγματοποιήσε η επιστημονική μας ομάδα στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών», ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο κύριος Yang WenXiu, Πρόεδρος του Baodao Healthcare Beijing Maternity Hospital, δήλωσε:

«Πρώτα και κύρια θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και ολοκληρο το προσωπικό του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών για την άψογη φιλοξενία, που απολαύσαμε κατά την παραμονή μας στην Αθήνα. Είναι μεγάλη μας χαρά να επισφραγίζουμε την φιλία και την συνεργασία μας εδώ, κάτω από την Ακρόπολη, ένα σύμβολο όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Το πεδίο της Ανδρολογίας είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενο στην Κίνα και η κλινική μας οφείλει και πάλι να βρίσκεται στην πρωτοπορία. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι η συνεργασία με τους καλύτερους και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, με την εμπειρία και την εξειδίκευσή του, παρέχει τα εχέγγυα για την επέκταση των εργασιών μας και στα θέματα υγείας που απασχολούν τους άνδρες».

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων των δύο αντιπροσωπειών επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η κοινή βούληση για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και για την συνέχιση του επιστημονικού διαλόγου και της συνεργασίας στο πεδίο της Ανδρολογίας, ένα πεδίο που παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη δυναμική τα τελευταία χρόνια στην Κίνα.

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών αποτελεί το πρώτο κέντρο, που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα θέματα ανδρικής υγείας και ιδρύθηκε στην Ελλάδα και στην τριαντακονταετή πορεία του ήδη μετράει μια άκρως επιτυχημένη διεθνή παρουσία (Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος, Βουλγαρία, Η.Α.Ε.).

Η κυρία Wu TingTing, Εκτελεστική Διευθύντρια του Baodao Healthcare Beijing Maternity Hospital, τόνισε:

«Η συνεργασία μας αναμένεται να αποδειχθεί επωφελής σε όλα τα επίπεδα. Διακρίναμε ένα αυξημένο ενδιαφέρον από συζύγους ασθενών μας, αλλά και μέσω του διαδικτυακού μας τόπου, για τα προβλήματα της σεξουαλικότητας που απασχολούν τους άνδρες. Η κινεζική κοινωνία σιγά σιγά εγκαταλείπει τα ταμπού και αυτό έχει κάνει τους ανθρώπους να μιλούν όλο και πιο ανοιχτά για το σεξ και για τα προβλήματα γύρω από αυτό. Τα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσω της συνεργασίας μας με το Ανδρολογικό Ινστιτούτο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε και στους άνδρες επισκέπτες μας μια ολοκληρωμένη πρόταση, που να αντιμετωπίζει κάθε τους ανάγκη».

Αναγνωρίζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η κλινική Baodao Helthcare αποφάσισε να εκπονήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη και για την διάδοση της Ανδρολογίας στην Κίνα, μέσα από την συνεργασία της με την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου. Μια συνεργασία, η οποία, εκτός από τα προφανή επιστημονικά οφέλη για τις δύο πλευρές, αναμένεται να εμπλουτίσει την ιατρική πρακτική και τον διάλογο μεταξύ των επιστημονικών κοινοτήτων των δυο χωρών.

Τέλος, ο Dr Liu WuJiang, Χειρουργός Ουρολόγος, Διευθυντής Ανδρολογικού τμήματος Baodao Healthcare Beijing Maternity Hospital ανέφερε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο για την ευκαιρία που μου δίνεται να ανταλλάξουμε επιστημονικές απόψεις και τεχνογνωσία. Από κοινού σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα καθαρά Ανδρολογικό Κέντρο στην πόλη του Πεκίνου, με σκοπό σε ορίζοντα τριετίας να έχουμε επεκταθεί και να καλύπτουμε τις μεγαλύτερες πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας. Είναι ένα πρωτοποριακό σχέδιο για τα ιατρικά δεδομένα της Κίνας, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε πάρα πολλούς άνδρες να μιλήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν και μέχρι τώρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είχαν πού να απευθυνθούν»