Δείτε την ιστορία των προφυλακτικών – ΦΩΤΟ

Από τα εντόσθια των ζώων έως το μεταξένιο χαρτί και το λινό ύφασμα, το προφυλακτικό διάνυσε χιλιετίες μέχρι να φτάσει στα χέρια μας με την σημερινή λάτεξ μορφή του. Μόνο στην αρχαιότητα τα ίχνη τους χάνονται καθώς πίστευαν, ότι η αντισύλληψη ήταν αποκλειστικά θέμα των γυναικών. Στην Αρχαία Κίνα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά από μεταξένιο χαρτί και στην αρχαία Αίγυπτο από λινό ύφασμα... Με το πέρασμα των αιώνων η επιστήμη έκανε θαύματα και στον τομέα αυτό.

Στις φωτογραφίες που θα δείτε θα διαπιστώσετε ότι για να χρησιμοποιήσει κάποιος άνδρας του 17ου και 18ου αιώνα, προφυλακτικό, ήταν επώδυνο και σίγουρα δεν τους προστάτευε από τα διάφορα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (κυρίως) της εποχής....

Το πρώτο ιστορικά καταγεγραμμένο προφυλακτικό εντοπίσθηκε στην αρχαία Αίγυπτο το 3.000 πχ. Ήταν κατασκευασμένο από δέρμα...κόμπρας. Ωστόσο δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη εάν το συγκεκριμένο προφυλακτικό το φορούσαν για τις ερωτικές τους περοπτύξεις, ή ήταν μέρος μιας επίσημης ενδυμασίας.

Έτος ορόσημο θεωρείται το 1640, όπου δειλά δειλά άρχισε η παραγωγή προφυλακτικών, τα οποία ήταν από δέρμα ζώου (κυρίως από το στομάχι προβάτων) και τα οποία δεν ήταν μιας χρήσεως, αλλά... μπορούσαν να πλυθούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν!!!

Στις αρχές του 1800, το καουτσούκ, έφερε την επανάσταση και η παραγωγή έγινε μεγαλύτερη.

Η Αγγλία είχε τα πρωτεία, σε μια περίοδο μάλιστα που η σύφιλη και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, έκαναν θραύση στις κακόφημες συνοικίες του Λονδίνου.

Τα προφυλακτικά άρχισαν να αποκτούν τη μορφή που έχουν σήμερα (σχεδόν δηλαδή) όταν το καουτσούκ, αντικαταστάθηκε από Λάτεξ, στις αρχές της δεκαετίας του 1930.

Μέχρι το AIDS και η τεράστια καμπάνια να αρχίσει να αποδίδει, και ο κόσμος να καταλάβει ότι η χρήση προφυλακτικού, είναι απαραίτητη στο σεξ, στην Ιρλανδία, ακόμη και το 1985, για να αγοράσει κάποιος προφυλακτικά θα έπρεπε να έχει συνταγή γιατρού.

Πάντως ακόμη και πριν από λίγα χρόνια σε χώρες όπως η Σομαλία το προφυλακτικό ήταν συνώνυμο της παρανομίας αφού με νόμο που ψηφίστηκε το 2003, η χρήση αλλά και η εμπορία προφυλακτικών, απαγορευόταν.

Δείτε τις φωτό

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ- ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ 3.000 πχ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ 1770 ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ- ΓΑΛΛΙΑ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΘΗΚΗ ΤΩΝ 10- ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΟΓΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

ΤΟ ΛΑΤΕΞ ΕΦΕΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ- ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 30- ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

πως φοράμε το προφυλακτικό για να είμαστε ήσυχοι

οι πιο απίστευτοι θάνατοι την ώρα του σεξ

έρευνα σοκ: 3 στους 4 νέους δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν