Δείτε τα οφέλη του οργασμού στην υγεία!

  • Iatropedia
Μπορεί ένα μήλο την ημέρα το γιατρό να κάνει πέρα αλλά και ένας... οργασμός έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία. Όσο και να ακούγεται παράδοξο ούτε για έναν ούτε για δυο αλλά για επτά λόγους υγείας η σεξουαλική ικανοποίηση συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας. Τι έδειξαν επιστημονικές μελέτες

ενισχύει την γονιμότητα

Μελέτη στο American Journal of Medicine έδειξε ότι ο οργασμός ενισχύει την γυναικεία γονιμότητα αφού η μήτρα συσπάται και κινείται με τέτοιο τρόπο που διευκολύνει το σπέρμα να φτάσει σε αυτήν.

πετάς στα σύννεφα

'Όπως επισημαίνει η σεξολόγος Beverly Whipple σε μελέτη που έγινε από Carol Rinkleib Ellison»η ορμόνη της ωκυτοκίνης οποία απελευθερώνεται από τα νευρικά κύτταρα στον υποθάλαμο (μια περιοχή του εγκεφάλου) διεγείρει τα συναισθήματα της χαλάρωσης και ζεστασιάς.

ανακουφίζει από τους πόνους

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από γερμανικό πανεπιστήμιο έδειξε ότι οι οργασμοί μπορούν να ανακουφίσουν όλα τα είδη του πόνου αλλά και να επιταχύνουν την διαδικασία ανάρρωσης των αρρώστων.

ξεχάστε τα μπότοξ

Ο Δρ David Weeks, Βρετανός σύμβουλος κλινικός ψυχολόγος υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ τέσσερις φορές την εβδομάδα, μπορούν να δείξουν μέχρι και δέκα χρόνια λιγότερο από το μέσο όρο.

Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής μια από τις ορμόνες που απελευθερώνεται η αυξητική ορμόνη κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ελαστικό.

ανακουφίζει από την ένταση

Ο ψυχολόγος Rachel Needle της Νότιας Φλόριντα επισημαίνει πως η σεξουαλική ικανοποίηση μειώνει τα ποσοστά της κατάθλιψης και του άγχους.

στην αγκαλιά του Μορφέα

Η απότομη αρτηριακή πτώση της πίεσης και η ξαφνική χαλάρωση μετά από έναν οργασμό, φέρνει πιο κοντά τον Μορφέα

ακέραια μνήμη

Επιστήμονες της Εθνικής υπηρεσίας υγείας της Μεγάλης Βρετανίας επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι ηκαλή κυκλοφορία του αίματος, κρατά τον εγκέφαλο υγιή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάθετε πως να ''χτίσετε'' γερά κόκαλα!

Όταν το ''ζάχαρο'' φτάνει…στα άκρα: Συμβουλές υγείας!

Προσοχή: Τα μάτια σαν τα…μάτια σας!

Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα εναλλακτικά!