Δείτε πόσες φορές να κάνετε σεξ για την υγεία σας!

  • Iatropedia
Αν το σεξ δεν είναι μέσα στο πλάνο σας ίσως θα πρέπει να αλλάξετε άποψη. Πλέον οι ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η καλή υγεία έχει άμεση σχέση με την συχνότητα των ερωτικών επαφών. Δείτε πόσες φορές επιβάλλεται να κάνετε σεξ για την υγεία σας.

3 φορές = καλή υγεία καρδιάς

Mελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ έδειξε ότι οι ερωτικές επαφές τρεις φορές την εβδομάδα προστατεύουν από τα καρδιακά νοσήματα αφού το σεξ μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος

4 φορές την εβδομάδα =ελιξήριο νεότητας

Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα δείχνουν 4 με 7 χρόνια νεότερα συγκριτικά μ' εκείνους που κάνουν λιγότερο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκοτία

5 φορές =ευτυχία

Το σεξ με συχνότητα πέντε φορές την εβδομάδα σχετίζεται με αυξημένη αισιοδοξία, ενεργητικότητα, συγκέντρωση και δημιουργικότητα.

6 φορές =μυαλό «ξυράφι»

Μπορεί το έξι φορές την εβδομάδα να θεωρείται ακατόρθωτο νούμερο αλλά αν το καταφέρετε η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο γίνεται καλύτερα ισχυρίζεται η γυναικολόγος Barb DePree, M.D., γυναικολόγο.

7 φορές =καλύτερη διάθεσή

«Το τακτικό σεξ μπορεί να μειώσει το άγχος, πιθανότατα χάρη στις ενδορφίνες που παράγει» τονίζει ο Jonathan R. Cole, M.D., παθολόγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τι δεν θέλουν οι άνδρες στο σεξ; Έρευνα

Τι κόβει τη διάθεση για σεξ: Έρευνα