Δείτε πως κοιτούν οι άνδρες όταν θέλουν σεξ!

  • Iatropedia
''Όταν σε κοιτώ στα μάτια δεν μπορεί να μου κρυφτείς'' λέει ο γνωστό τραγούδι και όπως τεκμηριώνεται πλέον επιστημονικά τα μάτια μπορούν να μαρτυρήσουν.. πολλά μυστικά. Ειδικά στην περίπτωση των ανδρών ο τρόπος που κοιτά ένας άνδρας μια γυναίκα μπορεί να αποκαλύψει τις σεξουαλικές του διαθέσεις ενώ από την άλλη το το βλέμμα μιας γυναίκας δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τις ενδόμυχες σκέψεις.

Επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Λίνκολν της Μ.Βρετανίας που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research αποκάλυψε ότι το ανδρικό βλέμμα μπορεί να «προδώσει» τα σεξουαλικά τους κίνητρα.

«Η κίνηση των ματιών είναι αυθόρμητη και δύσκολο να ελεγχθεί, οπότε σκεπτόμαστε ότι ίσως να μπορούμε με τη βοήθεια ενός καταγραφέα της οφθαλμικής κίνησης να εντοπίσουμε το σεξουαλικό ενδιαφέρον», επισήμανε ο Δρ Κουν Γκουό που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.

Έτσι ο Δρ Γκουό και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι όταν οι νεαροί άνδρες κοιτάζουν εικόνες συνομήλικων γυναικών τους, το βλέμμα τους εστιάζει στο στήθος και την περιοχή της μέσης και των ισχίων.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι δύο αυτές περιοχές είναι σημαντικές για τους άνδρες, με το στήθος να σηματοδοτεί την ερωτική ωριμότητα των γυναικών και τη μέση με τα ισχία να δείχνει την ικανότητά της να γίνει μητέρα, εξηγεί ο ερευνητής.

Μάλιστα για να επαληθεύσουν την θεωρία τους, οι ερευνητές έδειξαν σε 30 άνδρες (18-25 ετών) και ίδιο αριθμό γυναικών (όλοι ετεροφυλόφιλοι) εικόνες, ντυμένων παιδιών, ενηλίκων περίπου 20 ετών, ατόμων άνω των 35 ετών και προσώπων 40 ετών και άνω.

Τους ζήτησαν απλά να κοιτάξουν τις φωτογραφίες, ενώ ειδική συσκευή κατέγραφε την κίνηση των ματιών τους.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για την ερωτική τους προτίμηση, με θεματικές που αφορούσαν τις ερωτικές αναστολές ή παρορμήσεις ή την πιθανότητα ερωτικού ρίσκου.

Η επεξεργασία των δεδομένων αποκάλυψε ότι οι άνδρες που ανέφεραν περισσότερη ερωτική παρόρμηση ήκοιτούσαν για περισσότερη ώρα την περιοχή του στήθους και της μέσης και των ισχίων των γυναικών που ήταν περίπου 20 ετών, αλλά όχι των κοριτσιών ή των μεγαλύτερων απ’ αυτούς γυναικών. Με άλλα λόγια, το βλέμμα τους πρόδιδε το μεγαλύτερο ερωτικό ενδιαφέρον τους για γυναίκες που ήταν κοντά ηλικιακά.

Αντίθετα, στις γυναίκες δεν ίσχυε αυτό. Οι ερευνητές δεν κατέγραψαν συσχετισμό μεταξύ των γυναικών που ήταν ερωτικά παρορμητικές και της εστίασής τους περισσότερο σε φωτογραφίες των 20χρονων γυναικών.

Αλλά παρατηρούσαν περισσότερο τα σώματα των παιδιών και των 40χρονων γυναικών. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο παρορμητική είναι μια γυναικά, τόσο περισσότερο συγκρίνει το σώμα της με αυτό άλλων γυναικών.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν