Δείτε πως οι γυναίκες «σκοτώνουν» το σεξ των ανδρών!

  • Iatropedia
Μπορεί οι δουλειές του σπιτιού να προκαλούν ατέρμονες συζητήσεις και καυγάδες στο ζευγάρι αλλά οι γυναίκες θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Αν επιθυμούν διακαώς οι σύντροφοι τους να σφουγγαρίζουν ή να σιδερώνουν ή να ξεσκονίζουν τότε ίσως θα πρέπει να ετοιμάζονται να ζήσουν χωρίς... σεξ

Μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The American Sociological Review» με τίτλο ''Ισότητα, Οικιακές Εργασίες και Σεξουαλική Συχνότητα στο Γάμο» απέδειξε πως οι άντρες που κάνουν «γυναικείες» δουλειές, όπως μπουγάδα, μαγείρεμα βάζουν ηλεκτρική σκούπα, κάνουν κατά μέσον όρο 20 φορές λιγότερο σεξ τον χρόνο με την σύζυγό τους, σε σύγκριση με όσους κάνουν πιο «αντρικές» δουλειές, όπως το να μαστορεύουν το αυτοκίνητο.

Από την άλλη πλευρά τα ζευγάρια στα οποία ο άντρας έκανε αμιγώς «αντρικές δουλειές» ανέφεραν κατά 17,5% υψηλότερη σεξουαλική συχνότητα σε σύγκριση με εκείνα στα οποία ο άντρας δεν κουνούσε το δακτυλάκι του για να βοηθήσει τη γυναίκα του.

Η κυρία Γκότλιμπ ξεκαθαρίζει πως αυτά αποτελούν απλώς συσχετίσεις και ότι «οι συσχετίσεις δεν αποδεικνύουν σχέση αιτίας-αποτελέσματος».

«Ο ισότιμος γάμος αξιοποιεί όλες τις αρετές ενός καλού κοινωνικού συστήματος, το οποίο βασίζεται στη συζήτηση και στη συμφωνία, αλλά οι αξίες που χαρακτηρίζουν μία καλή κοινωνική σχέση δεν είναι απαραιτήτως οι ίδιες με εκείνες που διέπουν τον ερωτικό πόθο», δηλώνει στο ίδιο άρθρο η οικογενειακή θεραπεύτρια Εσθήρ Περέλ.

Στην πραγματικότητα, «οι περισσότεροι από εμάς διεγειρόμαστε ερωτικά τη νύχτα από τα ίδια πράγματα που αποστρεφόμαστε στη διάρκεια της ημέρας», προσθέτει.

Ακόμα κι αν ισχύει αυτό, όμως, ο γάμος που βασίζεται στην ισότητα μοιάζει να έχει γερά θεμέλια, ακόμα κι αν δεν διαθέτει άφθονο σεξ, συνεχίζει η δρ Γκότλιμπ.

Στο μεταξύ μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπαθ, στην Αγγλία, έδειξε πως τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν, ενώ πολλές άλλες έχουν δείξει ότι η βοήθεια των ανδρών αποτελεί πλέον για τις γυναίκες ένα από τους κύριους παράγοντες ικανοποίησης από τον γάμο.