Τεστ: Ποια είναι η μεγαλύτερη φοβία σας;

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
τεστ
Τα τεστ τύπου Rorschach, δηλαδή εκείνα που βασίζονται στην προσωπική αντίληψη του καθενός για το τι απεικονίζουν διάφορες εικόνες με αποτυπώματα μελανιού σε χαρτί, είναι από τα πιο περίπλοκα και ταυτόχρονα έμπιστα τεστ για θέματα ψυχικής υγείας.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τον καθένα μας, είναι οι προσωπικές του φοβίες. Όχι όμως αυτές που εύκολα, ίσως, παραδεχόμαστε, αλλά εκείνες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας.

Το τεστ Rorschach που ακολουθεί χρησιμοποιεί τις απαντήσεις σας σχετικά με το τι «βλέπετε» σε συγκεκριμένα αποτυπώματα μελανιού (με χρώμα ή και απλά ασπρόμαυρα) επάνω σε λευκή επιφάνεια, για να καταλήξει σε μία γενική διαπίστωση για την μεγαλύτερη φοβία σας.

Κάντε το τεστ και δείτε πόσο «μέσα» θα πέσει…

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτού του τύπου τα τεστ, τα οποία είναι σχετικώς εύκολο να βρείτε στο διαδίκτυο, σαφώς και ΔΕΝ αποτελούν εμπεριστατωμένες κρίσεις για την ψυχική σας υγεία. Είναι μόνο απλουστευμένα εργαλεία, τα οποία το περισσότερο που μπορούν να πετύχουν είναι να σας βάλουν να αναρωτηθείτε για μερικά πράγματα για τον εαυτό σας και να ψαχτείτε λίγο παραπάνω μέσα σας. Μόνο ένας διαπιστευμένος ψυχολόγος, ή ψυχίατρος είναι ικανός να εκτιμήσει σωστά την ψυχική σας υγεία.