Βίντεο-ΣΟΚ: Οι επιπτώσεις στο παιδί από την χρήση ναρκωτικών στην εγκυμοσύνη

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
χρήση ναρκωτικών
Ένα σχεδόν σπαρακτικό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από την Metro της Μ. Βρετανίας, δείχνει τις συνέπειες για το μωρό, όταν η μητέρα κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η χρήση ναρκωτικών έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε κάθε εθισμένο άτομο, πόσο μάλλον σε μία έγκυο γυναίκα. Το μωρό στο βίντεο, του οποίου τα πόδια όπως θα δείτε κινούνται ανεξέλεγκτα, έχει γεννηθεί με εθισμό στα ναρκωτικά. Αυτό συμβαίνει επειδή η μητέρα έκανε χρήση οπιούχων (όπως η ηρωίνη), ενώ ήταν έγκυος.

Η δρ Lauren Jansson, παιδίατρος, δήλωσε: “Είναι μια κρίση και επιδημία. Η κρίση οπιοειδών στη χώρα (σ.σ. Μ. Βρετανία) αυτή συνεχίζει να επεκτείνεται με γεωμετρική πρόοδο”.

Η ιστορία ενός μωρού, που ονομάζεται Braxton και γεννήθηκε εθισμένο στη μεθαδόνη, αναδείχτηκε και από ειδική έρευνα του διεθνούς πρακοτρείου ειδήσεων, Reuters. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, γεννήθηκε εθισμένος στην ηρωίνη.

Η Clorissa Jones, η μητέρα των δύο παιδιών είπε κλαίγοντας κατά τη συνέντευξη: “Ήμουν στο τοκετό, στο μπάνιο του σπιτιού μου και έκανα χρήση ηρωίνης ακόμα και τη στιγμή που γεννούσα το παιδί μου”.

Τώρα πια η ίδια έχει απεξαρτηθεί και ευτυχώς και η μικρή Braxton βελτιώνεται καθημερινά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο…

http://metro.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν