Tide Pod Challenge: Αγωνία για τη νέα «μόδα» στο διαδίκτυο – Νέοι τρώνε κάψουλες απορρυπαντικών! [vids]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Tide Pod Challenge
Ονομάζεται «Tide Pod Challenge» και είναι η τελευταία άκρως επικίνδυνη «μόδα» που έχει εξαπλωθεί μεταξύ των νεαρών χρηστών του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Το Tide Pod Challenge υποτίθεται ότι είναι μια «πρόκληση» όπου για να την φέρεις εις πέρας και να… αποδείξεις πόσο ικανός και άξιος νέος είσαι… πρέπει να φας μια κάψουλα απορρυπαντικού και να καταγράψεις το «κατόρθωμά» σου στην κάμερα.

Τι κι αν οι κατασκευαστές προειδοποιούν ξεκάθαρα επάνω στις συσκευασίες αυτών των απορρυπαντικών ότι «η κατάποση είναι επικίνδυνη»; Η (ας την πούμε) αφέλεια των παιδιών τα κάνει να παραβλέπουν τον κίνδυνο και να τρώνε αυτές τις κάψουλες!

Just snacking the day away, I hope you all have a great day! ? | | | | #tidepods #meme #tide #snack #greatday #funny #tidepodchallenge

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethan Breinholt (@ethanbreinholt) στις

Τι μπορεί να πάθει κανείς αν φάει μια κάψουλα απορρυπαντικού

Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα μπορούσε να προκαλέσει, στην καλύτερη περίπτωση, έντονη στομαχική διαταραχή και, στη χειρότερη περίπτωση, έντονες δυσκολίες στην αναπνοή.

«Η κατάποση ακόμη και μικρής ποσότητας τόσο συμπυκνωμένου απορρυπαντικού που βρίσκεται σε αυτές τις κάψουλες μπορεί να προκαλέσει διάρροια και έμετο», δήλωσε ο δρ. Maxim Alfred Aleguas Jr., διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πληροφοριών της Φλόριντα.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, μερικά από τα απορρυπαντικά θα μπορούσαν να φτάσουν στους πνεύμονες και να προκαλέσουν δυσκολίες στην αναπνοή».

Και προφανώς δεν χρειάζεται καν να καταπιεί κανείς την κάψουλα για να διακινδυνεύσει η υγεία του:

«Θα πάθετε εγκαύματα στο δέρμα και στα μάτια και πολλά προβλήματα που είναι πιο σοβαρά. Καίει την αναπνευστική οδό και τον οισοφάγο», δήλωσε ο δρ. Joe Krug στο WXIN.

Πώς ξεκίνησε το Tide Pod Challenge – Άμεση η αντίδραση της εταιρείας

Το Tide Pod Challenge θεωρείται ότι έχει εξελιχθεί από ένα δημοφιλές meme, το οποίο επικεντρώνεται στην ιδέα ενός ατόμου που θέλει να φάει τις κάψουλες απορρυπαντικού ρούχων Tide, «επειδή μοιάζουν με γλυκά, φρουτώδη σνακ».

Tide Pod Challenge

Το meme που ξεκίνησε την επικίνδυνη «μόδα»

Απαντώντας στην επικίνδυνη αυτή «μόδα», η μητρική εταιρεία της Tide, Procter & Gamble, εξέδωσε ανακοίνωση που έγραφε: «Οι κάψουλές μας περιέχουν ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο απορρυπαντικό που προορίζεται να καθαρίσει τα ρούχα και χρησιμοποιείται με ασφάλεια σε εκατομμύρια νοικοκυριά κάθε μέρα. Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για να καθαρίσουν τα ρούχα και να αποθηκεύονται ψηλά, κλειστά και μακριά από τα παιδιά. Δεν πρέπει να γίνονται παιχνίδια, ανεξάρτητα από την περίσταση, ακόμα κι αν πρόκειται για αστείο».

http://www.ladbible.com