Τι τρώνε τα Ελληνόπουλα στη κρίση;

  • Iatropedia
Η οικονομική κρίση δεν έφερε μόνο ανεργία, φόρους και φτώχεια αλλά ''γέννησε'' και παχύσαρκα ελληνόπουλα. Η φτώχεια που εξαπλώνεται πλέον όλο και περισσότερο στις ελληνικές οικογένειες οδηγεί στην κατανάλωση φτηνών τροφών πλούσιων σε θερμίδες. Και για του λόγου του αληθές έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανακήρυξε τα ελληνόπουλα 6- 9 χρόνων τα πιο υπέρβαρα, μεταξύ των συνομηλίκων τους από 16 χώρες της Γηραιάς ηπείρου.

Πανελλήνια μελέτη που έγινε από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), σε 2.758 παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών,έδειξε ότι το ποσοστό παχυσαρκίας και σωματικού βάρους πάνω από το φυσιολογικό, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, είναι το υψηλότερο στις Ευρωπαϊκές χώρες που διεξήχθη η μελέτη.

Σύμφωνα με αποτελέσματα της μελέτης της ΕΙΕΠ, ο δείκτης μάζας σώματος αγοριών ηλικίας 7 ετών και ετήσιου προσδιοριζόμενου οικογενειακού εισοδήματος

Στα κορίτσια ηλικίας 7 ετών, ο δείκτης μάζας σώματος ήταν 17,83 kg/m2 και 16,75 kg/m2 για τα αντίστοιχα εισοδήματα. Η μελέτη, επίσης, κατέδειξε ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας σε αγόρια ηλικίας 7 ετών ήταν 25,5% για ετήσιο προσδιοριζόμενο οικογενειακό εισόδημα

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας κ.Καπάνταης «το υψηλό ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας οφείλει να ενεργοποιήσει την πολιτεία, τους φορείς υγείας, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους όσους μπορούν να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς η υγεία των αυριανών ενηλίκων θα είναι πολύ επισφαλής, με όλες τις συνέπειες που προδικάζονται»

Στη σχέση της παιδικής παχυσαρκίας με την οικογενειακή οικονομική κατάσταση αναφέρθηκε και το μέλος του ΔΣ Γεώργιος Βαλσαμάκης ο οποίς κατέστησε σαφές ότι η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, λόγω της λήψης θερμιδογόνου φθηνής τροφής, φαίνεται να οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους πάνω από το φυσιολογικό όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους εφήβους και στους ενήλικες, με αποτέλεσμα να τίθεται η υγεία τους σε αυξημένο κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε όλα τα ύποπτα σημάδια της πνευμονίας!

Ναι ή όχι στο σεξ την πρώτη νύχτα του γάμου;

Δώστε λάμψη στο πρόσωπο με πρωτοποριακή θεραπεία!

Ποιες τροφές ''ρίχνουν'' τη χοληστερίνη;