Τι χαρίζουν στα νεογέννητα σε όλο το κόσμο;

  • Iatropedia
Η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί ένα χαρμόσυνο γεγονός που γεμίζει με χαρά και ευτυχία τους γονείς και τους συγγενείς. Σε πολλές χώρες τα μαιευτήρια συνηθίζουν να χαρίζουν στα νεογέννητα αναμνηστικά δώρα που αντέχουν στο χρόνο. Δείτε ποια είναι αυτά

Ιαπωνία: Συσκευασία δώρου ο ομφάλιος λώρος

Τα Μαιευτήρια στην Ιαπωνίασυνηθίζουν να συσκευάζουν τον ομφάλιο λώρο μέσα σε ξύλινα κιβώτια και να τα χαρίζουν στις μητέρες την ημέρα που παίρνουν εξιτήριο.Υπάρχει η αντίληψη ότι η διατήρηση του ομφάλιου λώρου με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει το άρρηκτο δέσιμο της μητέρας με το παιδί της.

Φιλανδία: ένα χάρτινι κουτί

Κάθε νεογέννητο παίρνει ένα «Πακέτο μητρότητας»όπως αποκαλείται από την κυβέρνηση της Φινλανδίας το οποίο περιλαμβάνει ρούχα, σεντόνια τα παιχνίδια ενώ μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως ένα κρεβάτι χάρη στο ειδικό στρωματάκι που έχει.

Οι μητέρες έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν είτε το κουτί είτε το ποσό των 140 ευρώ (US $ 190). Ωστόσο το 95% επιλέγουν το κουτί, καθώς αξίζει πολύ περισσότερο.

Αίγυπτος-μέσα σε σουρωτήρι

Στη σύγχρονη Αίγυπτο, η μητέρα τοποθετεί το μωρό-ντυμένο με μια λευκή ρόμπα, σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και απαλά το τινάζει για να αποκρούσει τα κακά πνεύματα, ενώ οι επισκέπτες σκορπούν σπόρους, χρυσό αλλά και διάφορα δώρα.

Στη Κίνα μοιράζουν κόκκινα αυγά

Ένα μήνα μετά εορτάζεταιη γέννηση του παιδιού στην Κίνα.Τότε οι συγγενείς και οι φίλοι μαζεύονται για να δώσουν τις ευλογίες και τα δώρα τους για το νέο μωρό.

Οι γονείς του μωρού δίνουν επίσης δώρα τα οποία ποικίλλουν από τόπο σε τόπο, αλλά τα βαμμένα κόκκινα αυγά είναι συνήθως το πιο δημοφιλές δώρο, ίσως επειδή στην κινεζική κουλτούρα συμβολίζουν την αλλαγή των διαδικασιών της ζωής.

Φυσικά, οι γονείς και το νεογέννητο λαμβάνουν σύγχρονα δώρα όπως ρουχαλάκια, παιχνίδια, βιβλία, δωροεπιταγές και χρήματα τυλιγμένά σε ένα κομμάτι από κόκκινο χαρτί.