Τεράστια μπαλόνια-στήθη εμφανίστηκαν στο Λονδίνο! Άφωνοι οι Λονδρέζοι – Δείτε τι συμβαίνει [pics]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
θηλασμός
Και ξαφνικά γιγαντιαία φουσκωτά γυναικεία στήθη τοποθετήθηκαν στις στέγες κτηρίων σε τέσσερις τοποθεσίες στο Λονδίνο, ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας για το Ηνωμένο Βασίλειο (31 Μαρτίου).

Τα μπαλόνια-στήθη τεράστια εμφανίστηκαν στο Λονδίνο ως μέρος μιας εκστρατείας για να εξαλειφθεί το κοινωνικό στίγμα του θηλασμού σε δημόσιους χώρους.

Η Elvie, μια εταιρεία σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων για τις γυναίκες, ξεκίνησε την καμπάνια #FreetheFeed και τοποθέτησε τα φουσκωτά στήθη με διαφορετικά μεγέθη και τόνους δέρματος σε κοινή θέα στο Λονδίνο, προκειμένου να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες να αισθάνονται ασφαλείς και να μπορούν να θηλάσουν τα παιδιά τους όποτε και όπου κι αν βρίσκονται.

«Γνωρίζουμε ότι τα γιγαντιαία στήθη θα τραβήξουν την προσοχή. Σκοπός μας είναι κανείς να μην παραβλέπει τον τρόπο με τον οποίο αυτό το κοινωνικό στίγμα του δημόσιου θηλασμού έχει χρησιμοποιηθεί για να καταπιέζει τις γυναίκες», δήλωσε η Tania Boler, διευθύνων σύμβουλος της Elvie, στην Huffington Post.

«Η εκστρατεία #FreetheFeed είναι μια πρόσκληση σε όλους να σταθούν δίπλα σε όλες τις μητέρες, που έχουν αισθανθεί ντροπή, ή καταπίεση, όταν θηλάζουν», δήλωσε η Boler.

Η εκστρατεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το στίγμα γύρω από το θηλασμό, καθώς οι περιπτώσεις στις οποίες οι επιχειρήσεις λένε ότι οι γυναίκες “πρέπει να είναι καλυμμένες”, ενώ θηλάζουν το παιδί τους δημόσια εξακολουθούν να γίνονται πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Μία στις τρεις γυναίκες που θηλάζουν δήλωσε ότι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα στον χώρο εργασίας της, για να αντλήσει γάλα, σύμφωνα με έρευνα της δικηγορικής εταιρείας Slater και Gordon νωρίτερα φέτος.

Μεταξύ 2.000 γυναικών που θήλασαν τα τελευταία πέντε χρόνια, πάνω από τις μισές αναγκάστηκαν να αντλήσουν σε «ακατάλληλο μέρος», όπως μέσα σε αυτοκίνητο, δείχνοντας την έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις νέες μητέρες.

Σχεδόν το 1/3 των γυναικών που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι είχαν προβλήματα με την παραγωγή γάλακτος, λοιμώξεις και στρες. Και σχεδόν το 30% αυτών των μητέρων σταμάτησαν να θηλάζουν τα παιδιά τους νωρίτερα από ό, τι θα προτιμούσαν, λόγω των προβλημάτων αυτών.

Οι ιδρυτές της καμπάνιας #FreetheFeed ελπίζουν ότι τα τεράστια μπαλόνια-στήθη θα εγείρουν τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τον θηλασμό και το τι σημαίνει να είσαι θηλάζουσα μητέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν