Τα παιδιά που γεννήθηκαν στα 90s είναι 3 φορές πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκα!

  • Iatropedia
Τα παιδιά που γεννήθηκαν την δεκαετία του '90 έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα σε σύγκριση με τους γονείς ή τους παππούδες τους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έρευνα από το University College του Λονδίνου.

Οι ερευνητές προειδοποίούν ότι αυτή η τάση είναι μια “τρομακτική απειλή για τη δημόσια υγεία”, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου-2 και αρθρίτιδα τα επόμενα χρόνια.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1990 είναι δύο έως τρεις φορές πιο πιθανό να εκδηλώσουν παχυσαρκία σε σχέση με τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ του 1950 και του 1980.

Περίπου το 1/5 (20%) των αγοριών και το 1/4 (25%) των κοριτσιών που γεννήθηκαν μετά το 1990 είναι παχύσαρκα, από τη στιγμή που κλείνουν τα 10 χρόνια ζωής! Αυτό το ποσοστό γίνεται πολύ ανησυχητικό όταν συγκρίνεται με το αντίστοιχο Αλλά αυτό σε σύγκριση με το αντίστοιχο 7% και 11% για τα παιδιά που γεννήθηκαν είτε τη δεκαετία του 1940 είτε σε εκείνη του 1970.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS Medicine.

http://www.dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί παχαίνουν τα ελληνόπουλα;

Η παχυσαρκία της μητέρας «ενοχοποιείται» για προβλήματα στα παιδιά