Τα μωρά που θηλάζουν κλαίνε περισσότερο αλλά είναι υγιέστερα

  • Iatropedia
Οι μανούλες που θηλάζουν θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες ότι το μωρό τους θα κλαίει περισσότερο, θα είναι πιο ευέξαπτο, και γενικά θα είναι πιο ιδιόρρυθμο από τα άλλα μωρά που δεν θηλάζουν, αλλά θα είναι σε γενικές γραμμές πιο υγιή, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές της μονάδας επιδημιολογίας του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον Δρα, Κεν Ονγκ, μελέτησαν την διατροφή και τον θηλασμό σε 316 μωρά ηλικίας 3 μηνών. Παρατήρησαν λοιπόν, ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο ευερέθιστα, αλλά πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια, σε σχέση με τα άλλα μωράκια που πίνουν γάλα -όχι μητρικό- από το μπιμπερό. Τα μωράκια που πίνουν γάλα “φόρμουλα” από μπιμπερό και δεν θηλάζουν δείχνουν πιο ικανοποιημένα και πιο ήσυχα.

Όμως οι Βρετανοί ερευνητές τονίζουν ότι, ο μητρικός θηλασμός παραμένει ο καλύτερος τρόπος διατροφής ενός μωρού, και του δυναμώνει περισσότερο τον οργανισμό του, από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Συνιστούν επίσης σε όλες τις μητέρες να θηλάζουν τα μωράκια τους τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο τις ζωής τους. Επίσης καθιστούν σαφές στις νέες μητέρες το εξής: “Μπορεί εάν θηλάζετε με μπιμπερό κάποιο γάλα “φόρμουλας” το μωρό σας και να δείχνει ικανοποιημένο και ήρεμο, και να μην κλαίει, αλλά τίποτε δεν αναπληρώνει το μητρικό γάλα”.

Οι ίδιοι οι Βρετανοί επιστήμονες λένε ότι το κλάμα του μωρού δεν είναι απαραίτητο για να μας υποδηλώσει ότι πεινάει, αλλά είναι και ο μοναδικός του τρόπος επικοινωνίας με τη μητέρα του,οπότε δεν πρέπει να εκλαμβάνεται πάντα σαν δυσαρέσκεια. Και καταλήγουν ότι ο υπερβολικός μητρικός θηλασμός δεν έχει καμία επίπτωση για το μωρό, ενώ η κατανάλωση γάλακτος “φόρμουλας” οδηγεί ενδεχόμενα σε υπερβολική αύξηση βάρους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

η οικονομική κρίση βοηθά το θηλασμό

βάλσαμο ο θηλασμός για το παιδί

Έγκυες: δηλητήριο το παθητικό κάπνισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν