Το σύνδρομο άνθρωπος-δέντρο σε μικρό κορίτσι – Εικόνες που συγκλονίζουν [pics, vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία είναι η μόλις 10 ετών Sahana Khatun από το Μπανγκλαντές. Πριν τέσσερις μήνες ανέπτυξε ένα μεγάλο κονδύλωμα στο πρόσωπό της που είχε την υφή σαν φλοιό δέντρου. Τότε ο πατέρας της δεν ήξερε και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, η μικρή Sahana μάλλον πάσχει από το πολύ σπάνιο σύνδρομο που έγινε γνωστό ως σύνδρομο άνθρωπος-δέντρο. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία που μια γυναίκα έχει αυτό το σύνδρομο.

Σε αυτούς τους 4 μήνες που μεσολάβησαν από την πρώτη παρατήρηση του σημαδιού στο πρόσωπο του κοριτσιού, τα κονδυλώματα μεγάλωσαν πολύ. Οι δικοί της την πήγαν σε γιατρούς στην πρωτεύουσα της χώρας, Ντάκα, για να μάθουν τι συμβαίνει.

Αν διάγνωση των γιατρών επαληθευτεί, τότε η 10χρονη Sahana θα είναι το νεαρότερο άτομο και η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έχει επιβεβαιωμένο σύνδρομο ακροχορδονοειδούς επιδερμοδυσπλασίας, ή αλλιώς το σύνδρομο άνθρωπος-δέντρο.

Πρόκειται για μια σπάνια γενετική ασθένεια που παράγει φολιδωτά κονδυλώματα, τα οποία θυμίζουν φλοιό δέντρου στην αφή και βγαίνουν συνήθως σε χέρια και πόδια. Το ότι βγαίνουν στο πρόσωπο της μικρής είναι ακόμα πιο σπάνιο!

άνθρωπος-δέντρο

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η πιο διαβόητη περίπτωση ανθρώπου με την εν λόγω πάθηση πήρε μια πολύ θετική τροπή. Ήταν ο 27χρονος Abul Bajandar, επίσης από το Μπανγκλαντές, ο οποίος ήταν γνωστός ως άνθρωπος-δέντρο. Μετά από 16 χειρουργικές επεμβάσεις, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και μπορεί να χαρεί την οικογένειά του.

άνθρωπος-δέντρο

Αλλά για τον πατέρα της 10χρονης Sahana αυτά τα νέα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Ο ίδιος δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP: “Είμαστε πολύ φτωχοί. Η κόρη μου έχασε τη μητέρα της όταν ήταν μόλις έξι ετών. Ελπίζω πραγματικά ότι οι γιατροί θα αφαιρέσουν τους φλοιούς από όμορφο πρόσωπο της κόρης μου”.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι η Sahana μπορεί να έχει μια λιγότερο επιθετική εκδοχή της ασθένειας και θα μπορέσουν να την βοηθήσουν γρηγορότερα από ό,τι τον Abul Bajandar.

http://www.bbc.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς είναι σήμερα ο… άνθρωπος δέντρο μετά από 16 επεμβάσεις [pics, vid]

Πέθανε ο «άνθρωπος – δέντρο», νικημένος από τον ιό «Λεβαντόφσκι» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν