Παράσταση αφιερωμένη στη Φλόγα και τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Η Θυσία του Αβραάμ", το αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, έρχεται στο Ηρώδειο την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, με μια μοναδική σύμπλευση κορυφαίων συντελεστών όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Ψαραντώνης και η Νίκη Ξυλούρη, πλαισιωμένοι από την Χορωδία Βυζαντινής μουσικής "Τέττιξ"υπό την διεύθυνση του Γιώργου Ναούμ και καταξιωμένους ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές. Την σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένου υπογράφει ο Ηλίας Μαλανδρής και την μουσική οΧρήστος Λεοντής & ο Αντώνης Παπαγγελής.  

Έργο χαρακτηριστικό της Αναγέννησης, γραμμένο πιθανότατα τον 16ο αιώνα, αποτελεί την ουσιαστική γέφυρα ανάμεσα στο αρχαίο δράμα και το αναγεννησιακό. Στη διάρκεια της πλοκής του, μέσα από το τελετουργικό της θρησκευτικής παράδοσης μετατρέπεται σε λαϊκό δρώμενο, χρησιμοποιώντας μοτίβα της λαϊκής μουσικής. Το έργο ανεβαίνει με πρωτοβουλία της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και τη συνεργασία του The Greek Institute που εδρεύει στο Harvard στη Βοστώνη.

Τα καθαρά έσοδα που θα προκύψουν από την παράσταση θα διατεθούν από την Εταιρία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
Προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr και στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η Φλόγα

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.