Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων με δωρεάν εξετάσεις

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δωρεάν επισκέψεις στο εξειδικευμένο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων προσφέρει το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.

 

 

Η προσφορά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και αφορά παιδιά που παρουσιάζουν συγγενείς ανωμαλίες, νοητική καθυστέρηση ή μεταβολικό νόσημα που δεν έχει διαγνωστεί σαφώς λόγω σπανιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 210 6862397, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, από τις 11:00-14:00 και να κλείσουν το ραντεβού τους.

Οι Σπάνιες Νόσοι είναι κατά κανόνα σοβαρές και χρόνιες, προκαλούν αναπηρίες, ενώ ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή των ασθενών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι στην Ελλάδα, υπολογίζεται πως 1 στους 10 πάσχει από κάποια Σπάνια Νόσο. Σε ποσοστό 50%, η εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων καταγράφεται στην παιδική ηλικία, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλοί από τους ασθενείς με Σπάνιες Νόσους μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά, εφόσον η ασθένειά τους διαγνωστεί έγκαιρα και αντιμετωπιστεί κατάλληλα.

Το Ιατρείο Σπάνιων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στη χώρα σχετικά με την περίθαλψη των ατόμων με Σπάνιες Νόσους. Το Ιατρείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών πολλών παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν