Ουλή και 13 ράμματα στο πρόσωπο νεογέννητου! Το έκοψαν από λάθος στην καισαρική τομή [pics]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καισαρική τομή
Σε κατάσταση σοκ βρέθηκε γυναίκα που είχε προγραμματίσει να γεννήσει το μωρό της με καισαρική τομή.

Η καισαρική τομή δεν πήγε όπως προβλεπόταν και το μωρό της γεννήθηκε με μια μεγάλη ουλή στο πρόσωπο. Χρειάστηκαν 13 ράμματα για να κλείσει το σκίσιμο!

καισαρική τομή

Η Reazjhana Williams πήγε στην Denver Health στο Κολοράντο την περασμένη εβδομάδα για να γεννήσει το μωρό της, την μικρή Kyanni Williams. Εκεί της έδωσαν ένα χάπι για να επισπεύσουν τον τοκετό της.

“Μου είπαν ότι το μωρό έκανε μια ξαφνική κίνηση και δεν μπορούσαν να βρουν τον καρδιακό της παλμό και αποφάσισαν να προχωρήσουν επειγόντως σε καισαρική τομή”, δήλωσε στο WGNTV ο πατέρας του μωρού, Damarqus Williams.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι το πρόσωπο του μωρού ήταν κοντά στον τοίχο του πλακούντα και όταν γεννήθηκε η Kyanni, η οικογένεια είπε ότι είχε ένα τεράστιο κόψιμο στο πρόσωπό της. Η Reazjhana είπε στο WGNTV ότι ένας πλαστικός χειρουργός έπρεπε να έρθει για να κάνει τα ράμματα.

καισαρική τομή

“Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά ένα μωρό να γεννιέται με τέτοιο πρόβλημα λόσγω λάθους κατά την διαδικασία καισαρικής τομής”, είπε η Reazjhana.

Σπάνιο ατύχημα σε καισαρική τομή

Δεν είναι σύνηθες το να προκαλούνται τέτοια τραύματα στα μωρά κατά τη διάρκεια των τομών. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Obstetrics and Gynecology ανέφερε ότι οι βλάβες σε νεογέννητα κυμαίνονται στο 0,7 με 1,9%. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 70% των τραυμάτων είναι στο πρόσωπο, το κεφάλι και το αυτί, το 20% είναι κάτω από την μέση και το 10% στην πλάτη.

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Πρέπει να λογοδοτήσουν για όσα έκαναν”, είπε η γιαγιά του νεογέννητου, Tashaira Williams.

καισαρική τομή

Το νοσοκομείο δήλωσε ότι «ένα σκίσιμο είναι μια γνωστή επιπλοκή» μιας καισαρικής τομής έκτακτης ανάγκης και η χειρουργική επέμβαση «πραγματοποιείται μόνο όταν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας ή/και του μωρού». Είπαν ότι ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια.

“Είμαστε λυπημένοι που υπήρξε τραυματισμός στο πρόσωπο του μωρού, αλλά είμαστε ανακουφισμένοι ότι το μωρό γεννήθηκε κατά τ’ άλλα υγιές και τώρα είναι στο σπίτι”.

Πηγές: https://eu.usatoday.com, https://www.ladbible.com