Ο ΙΣΑ στον τηλεμαραθώνιο της Unisef για τους παιδικούς εμβολιασμούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δυναμικό ήταν το παρόν του ΙΣΑ στο τηλεμαραθώνιο αγάπης της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στηρίζει την  προσπάθεια της UNICEF, για τον εμβολιασμό παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμμετείχε στη διοργάνωση του «Τηλεμαραθώνιου Αγάπης» ,από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, στο πλαίσιο της οποίας επισήμανε ότι ο ΙΣΑ και η ΚΕΔΕ θα συμβάλουν οικονομικά στην προσπάθεια της  UNICEF.

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η UNICEF επιτελεί ένα σημαντικό έργο σε μια κρίσιμη περίοδο. Η αποστολή της είναι ακόμα ποιο ουσιαστική, λόγω της αντιεμβολιαστικής τάσης που  επικρατεί. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία εμβόλια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να χάσουν τις ζωές τους καθώς δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Αυτή η μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης θα πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη για να εξαλειφτούν οι κίνδυνοι για τη ζωή τους.

Σε μια εποχή που αυξάνεται ο αριθμός των φτωχών και ανασφάλιστων οικογενειών, πρέπει όλοι να  συμβάλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε στην αναχαίτιση της φτώχειας και στη διεύρυνση της ομπρέλας αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ