Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Τρίπολη- Είναι το 7ο για το 2018

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
παιδιά
Το 7ο κρούσμα μηνιγγίτιδας από την αρχή του έτους διαγνώστηκε στις 9 Μαΐου στην Τρίπολη, με θύμα αυτή τη φορά ένα 13χρονο αγόρι. Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε μάλιστα ιδιαίτερη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Ο 13χρονος παρουσίασε συμπτώματα της νόσου και εισήχθη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και διεγνώσθη η μηνιγγίτιδα. Οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν επιβεβλημένη την εσπευσμένη μεταφορά του αγοριού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» , όπου και νοσηλεύεται ακόμα σε καλή κατάσταση.

Το περιστατικό έχει θορυβήσει όπως ήταν φυσικό τους γονείς των παιδιών στην γύρω περιοχή και στο σχολείο του ασθενούς έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα χημειοπροφύλαξης (δηλαδή δόθηκε προληπτική αγωγή), καθώς η μηνιγγίτιδα είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους.

Τα συμπτώματα

Εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν πολύ στην αρχή στα συμπτώματα της εποχικής γρίπης και εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο μέσα σε 24 ώρες από την πρώτη εκδήλωσή της.

Μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική πρόληψη από την νόσο της μηνιγγίτιδας, είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός βρεφών, νηπίων και εφήβων.