Μήπως το παιδί έχει »κρεατάκια» στη μύτη;

  • Iatropedia
Όταν τα κρεατάκια προκαλούν προβλήαματ στο παιδί τότε οι γονείς τις περισσοτέρες φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να κάνουν ή όχι χειρουργείο στο παιδί; Ποιες είναι οι τυχόν επιπλοκές; Απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις ή αλλιώς κρεατάκια είναι αδένες που βρίσκονται , πίσω από τη μαλακή υπερώα, όπου η μύτη συνδέεται με το λαιμό. Έργο τους είναι να παράγουν αντισώματα (λευκά αιμοσφαίρια), ώστε να καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Αδενοειδών εκβλαστήσεων αφαίρεση εκτελείται συχνά μαζί με αμυγδαλεκτομή (αφαίρεση των

Συμπτώματα

Τα πρησμένα κρεατάκια μπορεί να προκαλέσουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

συχνές λοιμώξεις του αυτιού

πονόλαιμος

δυσκολία στην κατάποση

δυσκολία στην αναπνοή από τη μύτη

συνήθης αναπνοή από το στόμα

αποφρακτική άπνοια ύπνου (

Ο θεράπων ιατρός είναι εκείνος που θα συστήσει την αφαίρεση τους.

Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις συνήθως αφαιρούνται από το στόμα. Ο χειρουργός θα εισάγει ένα μικρό όργανο στο στόμα του παιδιού για να παραμείνει ανοιχτό και στη συνέχεια, αφαιρεί τις αδενοειδείς εκβλαστήσεις κάνοντας μια μικρή τομή ή με καυτηριασμό (σφράγιση της περιοχής χρησιμοποιώντας μια θερμαινόμενη συσκευή).

Το παιδί συνήθως παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο την ίδια ημέρα και η ανάρρωση διαρκεί συνήθως μία έως δύο εβδομάδες.

Μετά το χειρουργείο

Δώστε στο παιδί πολλά υγρά ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση ενώ και η καλή ενυδάτωση βοηθά πραγματικά να ανακουφίσει τον πόνο. Για μια-δυο εβδομάδες, μην δίνετε στο παιδί πικάντικα ή ζεστά τρόφιμα ή τρόφιμα που είναι σκληρά και τραγανά.

Τα κρύα επιδόρπια είναι καταπραϋντικό για το λαιμό του παιδιού.

Το παιδί θα πρέπει να αποφεύγει την έντονη δραστηριότητα για έως και μία εβδομάδα μετά την επέμβαση ενώ θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο σε τρεις έως τέσσερις ημέρες το αργότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αμυγδαλές: Όλα όσα θέλετε να μάθετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν