MDA Ελλάς: Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

  • Iatropedia
Tο MDA Ελλάς, Σωματείο για τη Φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, θα συμμετέχει μαζί με άλλες 24 Κοινωφελείς Οργανώσεις στη μεγάλη ανθρωπιστική γιορτή της Κοινότητας της Σχολής Μωραΐτη HUMAN BEING HUMAN την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων το MDA Ελλάς θα παρουσιάσει τρείς δράσεις με βιωματικό, ψυχαγωγικό και διαδραστικό χαρακτήρα.

Πρόγραμμα δράσεων

Ελάτε να παίξουμε BOCCIA

13.00 έως 15.00

Ο Χρυσός Έλληνας Παραολυμπιονίκης και Πρέσβης του MDA Ελλάς, Γρηγόρη Πολυχρονίδης θα μας μυήσει στον κόσμο ενός αθλήματος που έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα με κινητική αναπηρία και που απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, ακρίβεια, ομαδικότητα, συνεργασία και στρατηγική

Ο Χορός του Δάσους

15.00 έως 15.45

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ευαισθητοποίησης του MDA Ελλάς «Play Together» σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθεάτρου «Φτου Ξελεφτερία».

Θεατρική Παράσταση

19.00 – 20.00

Το MDA στα πλαίσια των εκδηλώσεων του, παρουσιάζει την παράσταση « Εσείς, όχι;». Πρόκειται για μία ‘μαύρη’ κωμωδία, βασισμένη στο βιβλίο ‘Παραδειγματικοί φόνοι’ του Ισπανού συγγραφέα Max Aub. Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι όλοι μέλη του MDA Eλλάς. Καθισμένοι στα αμαξίδιά τους,μας δίνουν μαθήματα σκηνικής παρουσίας και χιούμορ.

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στη Σχολή Μωραΐτη (Αγ. Δημητρίου & Παπαναστασίου, Π. Ψυχικό) για να γιορτάσουμε μαζί τον άνθρωπο.

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

Γιατί όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, αυτό που μας ενώνει είναι η λέξη «άνθρωπος».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: www.HumanBeingHuman.org

στη Γραμματεία του Συνδέσμου Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη,

τηλ.: 210 6756970 & email: info@sasm.gr

στα γραφεία του MDA Ελλάς

τηλ.: 210 3616980-1 & email: info@mdahellas.gr