Κορωνοϊός: 3.559 παιδιά και έφηβοι θετικοί μέσα σε μία εβδομάδα!

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Ο ΕΟΔΥ άρχισε να δίνει από σήμερα ξεχωριστά τα επιδημιολογικά δεδομένα για τα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών. Οι διαφορές με τα κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και τον Ιανουάριο.

Σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 4-18 ετών καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα το ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος από σήμερα και κάθε Τετάρτη θα δημοσιοποιεί τα στοιχεία που αφορούν τους ανηλίκους στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου 2021 το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ανήλθε σε 3.559. Αντιστοιχεί στο 24% του συνόλου των περιστατικών κατά την εβδομάδα αυτή.

Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 14%, σε σύγκριση με την εβδομάδα 6-12 Σεπτεμβρίου 2021. Είναι δε τριπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό του περασμένου Ιανουαρίου. Στις αρχές του χρόνου το ποσοστό των ανηλίκων που νόσησε ο κορωνοϊός μετά βίας έφτασε στο 7% των συνολικών κρουσμάτων.

Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα στους ανηλίκους ήταν περισσότερα την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Έφτασαν στο σχεδόν 27% του συνολικού αριθμού.

Φωτογραφία: iStock