Institute of Life – ΙΑΣΩ: Γεννήθηκαν τα πρώτα μωρά με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

  • Ρούλα Τσουλέα
μωρά
Πως βοηθά η Τεχνητή Νοημοσύνη τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με μεθόδους Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Τι λένε οι ειδικοί της μονάδας Institute of Life - ΙΑΣΩ.

Λύση στα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί δίνουν οι τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αναφέρουν ειδικοί από την Institute of Life – ΙΑΣΩ.

Όπως εξηγούν, οι τεχνολογίες αυτές αξιολογούν μεγάλο μέρος των χαρακτηριστικών κάθε εμβρύου, μη ορατών στο ανθρώπινο μάτι. Έτσι επιλέγονται εκείνα που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εμφυτευθούν με επιτυχία στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας. Η ακρίβεια της μεθόδου είναι σημαντική, καθώς αγγίζει το 92,5%.

Η τεχνολογία αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στη χώρα μας, από τους ειδικούς της Institute of Life – ΙΑΣΩ. Στην πραγματικότητα, έχουν γεννηθεί τα πρώτα δύο μωρά, με τη βοήθεια της ΑΙ. Το επίτευγμα αυτό δίνει ελπίδα ακόμα και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις τεκνοποίησης με τη βοήθεια της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

ΙΑΣΩ

Η τεχνολογία που εφαρμόζεται στη μονάδα, είναι το Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA (Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm). Η εφαρμογή του είναι προϊόν της συνεργασίας που έχει συνάψει η μονάδα με τον παγκοσμίου φήμης κλινικό εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen.

Το Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA συμβάλλει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων διάγνωσης και θεραπείας των ζευγαριών, μέσω της συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων, εξελιγμένης ανάλυσης εικόνας και έξυπνου λογισμικού.

Κυρίαρχος ρόλος

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί την πλέον υποσχόμενη μορφή σύγχρονης τεχνολογικής υποστήριξης. Αναμένεται να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο τα επόμενα χρόνια στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, τονίζουν οι ειδικοί της Institute of Life – ΙΑΣΩ.

Με την γέννηση των δύο πρώτων παιδιών στην Ελλάδα, χάρη στους ειδικούς της και την ικανότητά τους για σωστή χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού, η Institute of Life καταφέρνει να εκπληρώνει τον απώτερο στόχο-όραμά της. Αυτός είναι να αποτελεί συνώνυμο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Παραμένοντας πιστή στο όραμά της και συνεχίζοντας να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και νέες επιστημονικές συνεργασίες, η Institute of Life φέρνει τα ζευγάρια ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ζωής.