Η κρυφή ασθένεια που μπορεί να έχουν τα παιδιά με άσθμα

  • Iatropedia
Για ολοένα και περισσότερα παιδιά, το άσθμα και οι διατροφικές αλλεργίες έχουν γίνει ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό μέρος της ζωής τους. Ωστόσο, παρά τις ομοιότητες των δύο ασθενειών ως προς την προέλευσή τους, δηλαδή την υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, λίγες έρευνες μέχρι σήμερα είχαν εστιάσει στον εντοπισμό επιστημονικών συνδέσεων μεταξύ των δύο.

Τώρα, μια νέα μελέτη που θα παρουσιαστεί στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Αμερικανικής Θωρακικής Εταιρείας, μια ομάδα ερευνητών από το Οχάιο έκανε ακριβώς αυτό και τα αποτελέσματα μάλλον προκαλούν έκπληξη.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, πολλά παιδιά με άσθμα βρέθηκαν θετικά για έναν συγκεκριμένο τύπο διατροφικής αλλεργίας: στα φιστίκια! Μάλιστα, τις περισσότερες φορές οι γονείς των παιδιών δεν γνώριζαν καν γι' αυτό.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Robert Cohn, εξήγησε ότι πολλά από τα αναπνευστικά συμπτώματα της αλλεργίας στα φιστίκια είναι όμοια με εκείνα μιας έξαρσης άσθματος, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο συριγμός και ο βήχας.

Και πρόσθεσε ότι αυτό το γεγονός, αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από μία τέτοια έξαρση, αφού τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και οι γονείς τους δεν έχουν ιδέα ότι οφείλεται σε αλλεργία και όχι στο άσθμα.

Γι' αυτό, οι ερευνητές συνιστούν στους γονείς των παιδιών με άσθμα, να κάνουν τεστ αλλεργίας στα φιστίκια στα παιδιά τους, για να γνωρίζουν εκ του ασφαλούς αν κινδυνεύουν περισσότερο ή όχι.

http://www.medicaldaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως το άσθμα μπορεί να σκοτώσει;

Το παιδικό άσθμα και η αντιμετώπιση του