Επίσκεψη Ιερώνυμου στα παιδιά της «Ελπίδας»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κύριος Ιερώνυμος, επισκέφτηκε τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ", για να τους εκφράσει την αγάπη του και να τους προσφέρει δώρα.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία τόνισε  μεταξύ άλλων ότι «είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλα τα μέλη του συλλόγου μας και για μένα προσωπικά, που σας υποδεχόμαστε και φέτος στο νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας εδώ αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας και ειδικά για τους μικρούς μας ασθενείς και τους γονείς τους που μάχονται ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Όλα αυτά τα χρόνια στέκεστε άγρυπνα δίπλα μας και προσεύχεστε για τα παιδιά. Τους δίνετε κουράγιο και δύναμη σε αυτό τον δύσκολο αγώνα και με την παρουσία σας κατευνάζετε την αγωνία και εντείνετε την φλόγα της ελπίδας στην καρδιά τους μεταφέροντας και διαδίδοντας τον λόγο του Θεού. Υποκλινόμαστε με βαθύτατο σεβασμό μπροστά στην μεγάλη σας ευαισθησία και το θεάρεστο έργο σας, ενώ ταυτόχρονα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη συμπαράστασή σας…».

Η κ. Βαρδινογιάννη του απένειμε στην συνέχεια την τιμητική πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξή του στα παιδιά και στο έργο του συλλόγου. Επίσης η κ. Βαρδινογιάννη απένειμε το μετάλλιο του υποστηρικτή της ΕΛΠΙΔΑΣ στους ιερείς και στους νέους που μοίρασαν σε όλα τα παιδιά της Μονάδας δώρα που έφτιαξαν μόνοι τους και συγκέντρωσαν με δικές τους πρωτοβουλίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για τη διάκριση αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά και «για τα συναισθήματα που μας χαρίζετε». Και πρόσθεσε ότι «κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτό το κέντρο της αγάπης αναβαπτίζομαι και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που προσφέρετε αμέριστη αγάπη στα παιδιά. Υποχρέωσή μας είναι να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και να προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες τους, αλλά μπροστά στο παιδί λυγίζουμε όλοι μας. Η αγάπη για το παιδί είναι πάνω από όλες τις άλλες αγάπες…».

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος και η κ. Βαρδινογιάννη επισκέφτηκαν τα δωμάτια όπου νοσηλεύονται τα παιδιά και ο Αρχιεπίσκοπος τους έδωσε την ευλογία του και τους ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και καλή ανάρρωση.