Ελληνική φαρμακοβιομηχανία: Φάρμακα και υγειονομικό υλικό στο «Μαζί για το Παιδί»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πλήρως εξοπλισμένες τσάντες με ιατροφαρμακευτικό υλικό παρέδωσαν στα σωματεία της Ένωσης κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μαζί για το Παιδί», τα στελέχη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

Οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες-μέλη της Π.Ε.Φ προσέφεραν φάρμακά τους για την κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών των σωματείων του «Μαζί για το Παιδί» και των 30.000 παιδιών που φροντίζουν σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της δράσης, τα στελέχη της Π.Ε.Φ. επισκέφθηκαν το πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», στην Αργυρούπολη, τα προγράμματα της οποίας παρακολουθούν καθημερινά 240 άτομα όλων των ηλικιών με εγκεφαλική παράλυση. Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» στην Παλλήνη, το οποίο προσφέρει στέγη και εξειδικευμένη φροντίδα σε 56 παιδιά και ενήλικες με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα.

Η δωρεά φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού αποτελεί την τρίτη κατά σειρά δράση της Π.Ε.Φ. στα πλαίσια της δέσμευσής της να συνδράμει εμπράκτως στο σημαντικό έργο του «Μαζί για το Παιδί», μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Προηγήθηκε η συμμετοχή της στον φιλανθρωπικό αγώνα No Finish Line Athens 2017, όπου στελέχη της Π.Ε.Φ. και των εταιρειών-μελών της κατέγραψαν συνολικά 139 χιλιόμετρα για τη στήριξη παιδιών άπορων οικογενειών. Η Π.Ε.Φ. έχει, επίσης, προβεί σε δωρεά προς το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας (Ι.Κ.Ε.) για την κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με αναπηρίες.

Η Γενική Διευθύντρια της Π.Ε.Φ., κα Φαίη Κοσμοπούλου, κατά την επίσκεψη στα σωματεία δήλωσε: «Το να μπορείς να δίνεις καθημερινά την  φροντίδα σου και την στήριξή σου σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως κάνουν καθημερινά οι άνθρωποι των σωματείων του «Μαζί για το Παιδί», αποτελεί για εμάς  πηγή θαυμασμού και έμπνευσης. Άλλωστε, όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην  ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχουμε επίγνωση του κοινωνικού μας ρόλου και της ηθικής μας υποχρέωσης να ενισχύουμε τα παιδιά και τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται περισσότερο, και να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της  υγείας τους και της ζωής τους».