Ειδική Αγωγή: Τα έκαναν όλα ανάποδα!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Απαντώντας σήμερα σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας, Ν. Νικολόπουλου για την Ειδική Αγωγή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης εξήγησε ότι οι αλλαγές στον συγκεκριμένο χώρο δρομολογήθηκαν, προκειμένου να γίνει δυνατός ο έλεγχος των δαπανών. Αλλά η κ. Παπακώστα απαντά ότι έπρεπε να έχουν φτιάξει την Επιστημονική Επιτροπή πριν λάβουν τις αποφάσεις τους και όχι αφού δημιουργήθηκε χάος...

Σε συνέχεια αυτών, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα σχολίασε ότι «ο στόχος του εξορθολογισμού των δαπανών στην Υγεία και στην Ειδική Αγωγή, είναι ορθός. Ωστόσο, όπως είχαμε επισημάνει εξ αρχής, προτού ληφθούν αποφάσεις, πρέπει να προηγείται διάλογος με όλα μέρη που αφορά το εξεταζόμενο ζήτημα.

Εν πάση περιπτώσει, στην προκειμένη περίπτωση, η σύσταση της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των παρόχων – επιστημόνων της Ειδικής Αγωγής, εκπροσώπους των γονέων των παιδιών που χρήζουν υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας, έστω και κατόπιν εορτής, είναι ορθή.

Επιπλέον, σε ότι αφορά στην διαχείριση του κλειστού προϋπολογισμού και στην προσπάθεια μη δημιουργίας νέων χρεών στον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να ορίζονται προτεραιότητες και η Ειδική Αγωγή οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα και όχι περιττή δαπάνη.

Καλό θα ήταν, από εδώ και στο εξής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κάνει το πρώτο βήμα προτού προχωρήσει στο δεύτερο, για να μην δημιουργούνται αντιδράσεις και αγωνίες στους φορολογούμενους πολίτες και ειδικά στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι οικογένειες των παιδιών της Ειδικής Αγωγής..»