Εγκυμοσύνη: Πόσοι καφέδες την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητές σας να γίνετε γονείς

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εγκυμοσύνη
Αν ένα ζευγάρι επιθυμεί να κάνει παιδί, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνει καθημερινά, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίσει δυσάρεστο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη της γυναίκας και αυτή να οδηγηθεί σε αποβολή του εμβρύου, σύμφωνα με έρευνα από το εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσον αφορά την εγκυμοσύνη, οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από δύο καφεϊνούχα ποτά την ημέρα κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά εβδομάδων της κύησης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποβάλουν.

Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι οι γυναίκες που πήραν μια καθημερινή δόση πολυβιταμίνης πριν από τη σύλληψη και κατά τα πρώιμα στάδια της κύησης είχαν λιγότερες πιθανότητες να αποβάλουν από τις γυναίκες που δεν πήραν κάτι αντίστοιχο.

Για τις ανάγκες της έρευνας επάνω σε ζητήματα για την εγκυμοσύνη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 501 ζευγαριών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι από τις συνολικά 344 εγκυμοσύνες, οι 98 κατέληξαν σε αποβολή.

Τόσο η κατανάλωση καφεΐνης από πλευράς ανδρών, όσο και από πλευράς γυναικών, έδειξε ότι αν και οι δύο καταναλώνουν πάνω από δύο ροφήματα με καφεΐνη την ημέρα, αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής του εμβρύου από την γυναίκα, κατά την εγκυμοσύνη.

Στην εγκυμοσύνη, αναφορικά με την περίοδο πριν από την σύλληψη, διαπιστώθηκε ότι για τις γυναίκες 35 ετών και πάνω, ο κίνδυνος αποβολής ήταν σχεδόν διπλάσιος από εκείνον των των πιο νεαρών γυναικών. Επίσης, η κατανάλωση καφεΐνης από τον άνδρα κατά την περίοδο πριν από την σύλληψη, αποδείχτηκε το ίδιο ισχυρός παράγοντας κινδύνου για αποβολή στην εγκυμοσύνη της γυναίκας, όπως και η κατανάλωση καφεΐνης από την ίδια τη γυναίκα.

Από την άλλη πλευρά, οι ερευνητές διαπίστωσαν μείωση της πιθανότητας για αποβολή στις γυναίκες που έπαιρναν καθημερινά μια πολυβιταμίνη. Συγκεκριμένα, η λήψη πολυβιταμινών κατά την περίοδο πριν από τη σύλληψη, μείωσε τον κίνδυνος αποβολής κατά 55%, ενώ οι γυναίκες που συνέχισαν να λαμβάνουν τις βιταμίνες και κατά τα πρώιμα στάδια της κύησης, είχαν μείωση του κινδύνου αποβολής κατά 79%.

http://www.business-standard.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωινός καφές: Τι ώρα πρέπει να τον πίνετε, σύμφωνα με την επιστήμη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιαίος καφές: Τα δύο μεγάλα οφέλη του ελληνικού φραπέ

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Ο καφές τον μειώνει – Πόσο πρέπει να πίνετε

Δείτε πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνετε (πίνακας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν