«Χτίστε το Τείχος»: Ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από το «τείχος» του Ντόναλντ Τραμπ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα παιδιά στις ΗΠΑ μπορούν να ...χτίσουν το τείχος το οποίο προαναγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ για να αποτραπεί η είσοδος μεταναστών από το Μεξικό. Και εκατομμύρια άνθρωποι εντός και εκτός ΗΠΑ αντιδρούν στη ρατσιστική νοοτροπία που προωθεί πόσο μάλλον που απευθύνεται στις εύπλαστες προσωπικότητες μικρών παιδιών...

Ρατσιστικό χαρακτήρισαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το παιχνίδι που διέθεσε στην αγορά λίγο πριν από τις φετινές γιορτές, η εταιρεία λιανικής Keap and Bear.Το «Χτίστε το Τείχος» είναι ένα κιτ που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να χτίσουν το τείχος που θέλει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό.

Στο κουτί υπάρχουν 101 πλαστικά κυβάκια, μια μικρή πλαστική φιγούρα που είναι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ θυμωμένος και φορώντας το προστατευτικό καπέλο του οικοδόμου, πάνω στο οποίο αναγράφεται το ακρωνύμιο MAGA (Make America Great Again, το προεκλογικό σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ). Στο εσωτερικό του κουτιού υπάρχει ένα γράφημα του προϊόντος, στο οποίο ένα Τείχος απεικονίζεται να μπλοκάρει την κίνηση μιας φιγούρας που φοράει σομπρέρο και πόντσο, κρατάει μαράκες και στέκεται μπροστά από έναν ναό των Μάγια!

Το κείμενο που συνοδεύει το προϊόν έχει ως εξής:

«Ένας όχλος κεντρο-αμερικανών μεταναστών βαδίζει μέσω του Μεξικού και κατευθύνεται προς το Ελ Πάσο του Τέξας. Οι Μεξικανοί συνοριοφύλακες προσπάθησαν να τους σταματήσουν στα σύνορα, από την πλευρά του Μεξικού, αλλά μάταια. Καταλαβαίνουμε γιατί θέλουν να φύγουν από την Ονδούρα και να ζήσουν και να εργαστούν στην Αμερική. Άλλωστε, είμαστε το πιο σπουδαίο έθνος στον κόσμο. Για λόγους εθνικής ασφάλειας, εντούτοις, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε και σε οσουσδήποτε να περνάνε τα σύνορά μας. Αν και υπάρχουν καλοί άνθρωποι που προσπαθούν να μπουν στη χώρα μας, υπάρχουν (ανάμεσα τους) και μέλη συμμοριών, εγκληματίες και τρομοκράτες. Ο οποιοσδήποτε θέλει να μπει στη χώρα μας πρέπει να το κάνει νόμιμα, για την ασφάλεια όλων. Το Τείχος πρέπει να χτιστεί. Το Τείχος θα διατηρήσει την Αμερική ασφαλή και ισχυρή. Μόνον τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ανοίγοντας το κουτί, ο αγοραστής θα βρει και άλλες δύο μικρές πλαστικές φιγούρες: τη Χίλαρι Κλίντον, αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές του 2016 να φορά την πορτοκαλί στολή του φυλακισμένου και έναν Σταυροφόρο, ο οποίος αναπαριστά τους «χριστιανούς προγόνους» της Αμερικής που «έσωσαν τον Δυτικό Πολιτισμό» από το «ριζοσπαστικό Ισλάμ».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ