«Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών- Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την Τρίτη 18/12 09:30 είναι προγραμματισμένη η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του Χατζηπατέρειου ιδρύματος. Για πρώτη φορά τα παιδιά ( με αναπηρίες ) δεν θα είναι απλοί θεατές αλλά οι πρωταγωνιστές σε ένα θεατρικό που ετοίμασαν.

Μαζί τους θα είναι οι δήμαρχοι της περιοχής (Κηφισίας Αμαρουσίου Μεταμόρφωσης ) και οι βουλευτές κ. Νίκη Κεραμέως και κ. Βασίλης Κικίλιας, που θα ενώσουν τοις δυνάμεις τους για το καλό του κέντρου αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία.

Το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών εξυπηρετεί κάθε χρόνο περίπου 100 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, ηλικίας μέχρι και 12 ετών, από όλη την Ελλάδα.  Στα 35 χρόνια της λειτουργίας του, έχουν ωφεληθεί των υπηρεσιών του περισσότερα από 1.500 παιδιά, με μέσο χρόνο παραμονής στο Κέντρο τα τέσσερα χρόνια.

Το 1973 το Ίδρυμα δημιούργησε το Κ.Α.Σ.Π., καθώς η παρουσία εξειδικευμένων θεραπευτικών και αποκαταστασιακών παρεμβάσεων στην Ελλάδα ήταν μειωμένη και ο αριθμός των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση σημαντικός.

Το 1985, χάρη στη δωρεά της οικογένειας Ι.Κ. Χατζηπατέρα, το Κέντρο απέκτησε νέες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής και έκτοτε ονομάζεται «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών.