Το Χαμόγελο του Παιδιού και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει συνολικά υποδεχτεί στον παιδότοπο του διεθνή αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" 64.000 μικρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, με το 2015 να έχουν απασχοληθεί δημιουργικά 5.865 παιδιά!

Από το 2002 εντός του Αεροδρομίου λειτουργεί ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με βασικά χαρακτηριστικά:

-Την απασχόληση και φροντίδα του κάθε παιδιού ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του

-Το εξειδικευμένο προσωπικό

-Την απόλυτη ασφάλεια και υγιεινή του χώρου

-Την ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς και θαλπωρής που αποπνέει ο χώρος

Για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ο Παιδότοπος του Αεροδρομίου αποτελεί σταθερό σημείο ψυχαγωγίας, γεγονός που εξηγεί τις ιδιαίτερες σχέσεις  ζωής που έχουν δημιουργηθεί με πολλές οικογένειες των οποίων τα παιδιά, φοιτητές πια, τον επισκέπτονται ακόμα.

Ωστόσο πέρα από τη λειτουργία του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης, ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε τη σημαντική συμβολή και συνεισφορά του Δ.Α.Α. και του ανθρώπινου δυναμικού του στον Οργανισμό, όπως χαρακτηριστικά η ανακαίνιση του Σπιτιού του Καρέα η οποία πραγματοποιήθηκε το 2009.

Παράλληλα η συνεργασία των δύο φορέων και η έντονη κοινωνική ευαισθητοποίηση που χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο σε κάθε θέμα που αφορά στα παιδιά, αποτυπώθηκε με τη συμμετοχή του στο Amber Alert Hellas από το 2008 καθώς τη λειτουργία από το 2010 εντός του Δ.Α.Α. Disaster Recovery Area, που επιτρέπει στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 να λειτουργούν εναλλακτικά σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος που τις φιλοξενεί.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, μίλησε για την αξία της συνεργασίας των 2 οργανισμών, η οποία ξεκίνησε το 2002 και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, με πλήθος κοινών ενεργειών και βεβαίως για την ιδιαίτερα επιτυχημένη λειτουργία του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο αεροδρόμιο, που προσφέρει καθημερινά χαμόγελα σε εκατοντάδες παιδιά ταξιδιωτών. Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε τη μεγάλη αξία για την αεροδρομιακή οικογένεια που έχει η συμπόρευση με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και προανήγγειλε τα επόμενα βήματα αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας, με υλική και οικονομική στήριξη, κοινές δράσεις και νέες πρωτοβουλίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν