Το αντιεμβολιαστικό κίνημα διχάζει τώρα και …χώρες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Αυστραλία απαγόρευσε την είσοδο σε Αμερικανό επειδή είναι γνωστός για την σθεναρή, αρνητική του στάση απέναντι στα εμβόλια γενικά καθώς είναι ενεργό μέλος του παγκόσμιου αντιεμβολιαστικού κινήματος. Να θυμίσουμε ότι η "μόδα" του μη εμβολιασμού των μικρών παιδιών οδήγησε τον χειμώνα που μας πέρασε δεκάδες παιδιά στον θάνατο από ιλαρά στην Ευρώπη.

Ο Αμερικανός Κεντ Χεκενλάιβελι θεωρείται ο μεγαλύτερος πολέμιος των εμβολίων παγκοσμίως, καθώς αυτοχαρακτηρίζεται στο ιστολόγιό του «ο #1 πολέμιος των εμβολίων παγκοσμίως». Τον Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Αυστραλία στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο: «Οι κίνδυνοι της επιστήμης», η οποία έχει στόχο να σταματήσει ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 5 ετών στις ΗΠΑ.

Οι αυστραλιανές αρχές από την πλευρά τους, προσπαθούν να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά και προκειμένου να το πετύχουν, έχουν νομοθετήσει μεταξύ άλλων την περικοπή κοινωνικών επιδομάτων στους γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας θα εμποδίσουν τον Χεκενλάιβελι να εισέλθει στο έδαφός της.

«Οι άνθρωποι αυτοί που λένε στους γονείς ότι δεν θα πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους είναι επικίνδυνοι. Μου είναι προφανές ότι δεν είναι προς το εθνικό μας συμφέρον να του επιτρέψουμε να έρθει» τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν