Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων

  • Iatropedia
Ιδρύθηκε το πρώτο ιδιωτικό ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην χώρα μας προκειμένου οι ασθενείς με χρόνιες νόσους να τυγχάνουν ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις περισσότερες άλλες χώρες, ένα νόσημα θεωρείται σπάνιο αν οι πάσχοντες είναι λιγότεροι των 5 ανά 10.000 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 7.000-8.000 σπάνια νοσήματα, το 80% των οποίων θεωρούνται γενετικής αιτιολογίας, ενώ το 30% των πασχόντων καταλήγουν πριν από τον 12ο μήνα της ζωής τους.

Η ίδρυση του Ιατρείου αναδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για διαρκή πρωτοπορία στις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης και ακολουθεί τις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πληρέστερη και καλύτερη φροντίδα των ασθενών.

Την κλινική ευθύνη για τη λειτουργία του Ιατρείου Σπάνιων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών ανέλαβε ο Ομότιμος Καθηγητής της Παιδιατρικής Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας, με την ειδικότητα του Κλινικού Γενετιστή. Σημειώνεται ότι το Ιατρείο συνεργάζεται με αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού.

Ο κ. Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Σύμβουλος του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, δήλωσε: «Οι σπάνιες νόσοι αποτελούν ασθένειες που απειλούν τη ζωή ή επιφέρουν χρόνια προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε καθήκον μας τη δημιουργία ενός πρότυπου Ιατρείου Σπάνιων Νόσων, πιστοί στη διαρκή δέσμευσή μας για πρωτοπορία και καινοτομία. Στόχος του επιστημονικού προσωπικού του Ιατρείου είναι η προσφορά ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών για τα παιδιά αυτά που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».

Το Ιατρείο Σπανίων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών λειτουργεί κάθε Τετάρτη, από τις 15:00 έως τις 17:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6862397.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. Tο ανανεωμένο πρόγραμμα τακτικών εξωτερικών ιατρείων, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα, προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να κλείνουν εύκολα και γρήγορα το ραντεβού τους με ιατρούς όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικότητων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν