Αμερικανός κυβερνήτης πήγε τα παιδιά του σε “πάρτι ανεμοβλογιάς” για να κολλήσουν τον ιό!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ανεμοβλογιά
Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη του κυβερνήτη του Κεντάκι, Ματ Μπέβιν, ότι εξέθεσε επίτηδες τα παιδιά του στον ιό της ανεμοβλογιάς, για να κολλήσουν την άκρως μεταδοτική αυτή ασθένεια και να αποκτήσουν ανοσία σε αυτή.

Καμαρώστε “λογική” δηλαδή: αντί να κάνει στα παιδιά του εμβόλιο, επέλεξε να τα εκθέσει στον ίδιο τον ιό και όλες τις συνοδευτικές επιπλοκές που αυτός επιφέρει στην υγεία τους!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό WKCT είπε με… περηφάνεια: “Κάθε ένα από τα παιδιά μου έχει κολλήσει ανεμοβλογιά. Την κόλλησαν επίτηδες, όταν βρήκαμε έναν γείτονα που την είχε το δικό του παιδί, και πήγα εκεί τα παιδιά μου και βεβαιώθηκα ότι κάθε ένα από εκτέθηκε στον ιό, και κόλλησε».

Ο Μπέβον και η σύζυγός του, Γκλένα, έχουν εννέα παιδιά, εκ των οποίων τα τέσσερα από υιοθεσία.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι πλέον πολύ επικίνδυνο και εξαπλώνεται άνευ λογικής και μέτρου στον κόσμο…

Όπως ήταν φυσιολογικό, οι γιατροί στις ΗΠΑ “τρελάθηκαν” με τα όσα είπε ο κυβερνήτης Ματ Μπέβιν.

Οι αρχές δημόσιας υγείας αποθαρρύνουν έντονα την πρακτική της εκούσιας έκθεσης των παιδιών στην ανεμοβλογιά: «Είναι ατυχές και δεν αποτελεί παράδειγμα για κανέναν από εμάς», δήλωσε ο δρ. William Schaffner, ειδικός για την ανεμοβλογιά στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Vanderbilt. «Πρέπει να εμβολιάζουμε όλα τα παιδιά μας. Είναι ένας μεγάλος θρίαμβος της δημόσιας υγείας. Ας μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω, πρόσθεσε σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης: Παιδικές ασθένειες: Τι πρέπει να ξέρετε για την ανεμοβλογιά

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης δήλωσε την Τρίτη ότι οι γονείς που ανησυχούν για την ανεμοβλογιά πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Αλλά πρότεινε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.

“Γιατί αναγκάζουμε τα παιδιά να κάνουν το εμβόλιο; Εάν ανησυχείτε για το παιδί σας και την ανεμοβλογιά, ή οτιδήποτε άλλο, τότε να το εμβολιάσετε το παιδί σας. Και σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι εμβολιασμοί έχουν πολύ νόημα. Αλλά για μερικούς ανθρώπους και για μερικούς γονείς, για κάποιον λόγο, επιλέγουν διαφορετικά».

Το Κεντάκι απαιτεί τα παιδιά που εισέρχονται στο νηπιαγωγείο να εμβολιάζονται για την ανεμοβλογιά, αλλά οι γονείς μπορούν να ζητήσουν θρησκευτικές εξαιρέσεις, ή να προσκομίσουν αποδείξεις ότι ένα παιδί έχει ήδη περάσει την ασθένεια.

Τα σχόλια του Μπέβιν ήρθαν μετά από αναφορές αυτής της εβδομάδας για μια έξαρση ανεμοβλογιάς σε καθολικό σχολείο του Κεντάκι.

Πηγή: https://www.apnews.com