Αγορά παιχνιδιών: Μια ευχάριστη έγνοια!

  • Iatropedia
Μια πολύ ευχάριστη νότα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι η επιλογή του παιχνιδιού για τα παιδιά μας. Είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να μας ευχαριστήσει γιατί θα δώσει πολλή χαρά στο παιδί μας!

* Το παιχνίδι που θα επιλέξουμε πρέπει όχι μόνο να ταιριάζει με τις κλίσεις και τις προτιμήσεις του παιδιού.

* Το παιχνίδι πρέπει να είναι διασκεδαστικό και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας τουαλλά και να το βοηθάει να αναπτύξει τη φαντασία του.

* Βοηθήστε το παιδί σας να φτιάξει τη δική του λίστα με αυτά που θέλει ακόμα και αν δε συμφωνείτε με αυτήν. Προτείνετε του μάλιστα να βάλει και προτεραιότητες.

* Συνήθως τα παιδιά ζητάνε ό,τι διαφημίζεται. Μην το υποτιμάτε αλλά βοηθήστε το να βάλει και άλλες επιλογές στη λίστα του.

* Συζητήστε μαζί του πώς και γιατί επιλέγει τα συγκεκριμένα δώρα και βοηθήστε το να μάθει να επιλέγει.

*Η διαδικασία επιλογής παιχνιδιού είναι και ουσιαστική επικοινωνία με το παιδί σας γιατί ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό «γράμμα στον Άγιο Βασίλη».

*Η επιλογή ενός επιτραπέζιου μαθαίνουν στο παιδί να λειτουργεί συλλογικά και ομαδικά και είναι μια πολύ καλή λύση για το σπίτι.

* Η επιλογή ενός παιχνιδιού από «δεύτερο χέρι» είναι μια πολύ καλή επιλογή (εφόσον έχει ελεγχθεί η ασφάλεια του) αφού το καλό παιχνίδι δεν είναι απαραίτητα και το ακριβότερο!

Δείτε επίσης:

Μαμά … κουνιέται το δοντάκι μου

Παιδικό ατύχημα: Πως να το αποτρέψετε

Θερίζει η πνευμονία στα παιδιά

Όχι τηλεόραση σε παιδιά κάτω των δύο ετών

Μπορώ να δώσω παυσίπονα στο παιδί μου;