ΥΓΕΙΑ: Πάνω από 1.000 ρομποτικά υποβοηθούμενες ουρολογικές επεμβάσεις

  • Ρούλα Τσουλέα
ΥΓΕΙΑ
Ξεπέρασαν τις 1.000 οι ρομποτικά υποβοηθούμενες ουρολογικές επεμβάσεις που έχουν διενεργηθεί με επιτυχία στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Περισσότερες από 1.000 ρομποτικά υποβοηθούμενες επεμβάσεις για  παθήσεις του προστάτη, της ουροδόχου κύστης και των νεφρών έχουν διενεργηθεί στην Β’ Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ από το 2007 έως σήμερα.

Πολλές από αυτές τις επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με το ρομποτικό σύστημα  Da Vinci Xi. Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος του Da Vinci Xi προσφέρει στον ασθενή μικρότερη διάρκεια αναισθησίας, μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης ή απώλειας αίματος, περιορισμό στο ελάχιστο του μετεγχειρητικού πόνου και της δυσφορίας, σημαντική μείωση της περιόδου νοσηλείας καθώς και γρήγορη ανάρρωση και επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Το ΥΓΕΙΑ, με ευθύνη για τη ζωή, είναι στην κορυφή των εξελίξεων της ιατρικής επιστήμης, επενδύοντας στρατηγικά σε τεχνολογία αιχμής. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύει στην Ρομποτική Χειρουργική, διαθέτοντας  τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό ρομποτικού συστήματος  Da Vinci Xi με το οποίο εφαρμόζονται πρωτοποριακές θεραπείες μεταξύ άλλων και για παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Ο χειρουργός-ουρολόγος Εμμανουήλ Παναγιώτου, διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, σχολίασε: «Το ΥΓΕΙΑ είναι από τα πρώτα νοσοκομεία στην Ελλάδα που επένδυσε στην Ρομποτική Χειρουργική. Το DaVinci Xi είναι ένα υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα που ενισχύει τις δυνατότητες του χειρουργού. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική εφαρμόζεται σε όλο το φάσμα των ουρολογικών επεμβάσεων, με συνηθέστερη εφαρμογή παγκοσμίως τη ρομποτική ριζική προστατεκτομή, καθότι επεκτείνονται οι ικανότητες του χειρουργού ενώ παράλληλα παρέχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα στον ασθενή, σε σχέση με την ανοικτή αλλά και την κλασική λαπαροσκοπική χειρουργική».